Ulu Caami arkasında bulunan Belediye Emekliler Dinlenme ve Çayevi eski Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı zamanında hayata geçirilmiş bir proje. Kısa süre içerisinde emeklilerden oluşan bir müşteri kitlesi bulan yer müdürü değişene kadar emekliler tarafından sürekli takdirle anılan bir yer olma özelliği taşıyordu. Ancak yaptığımız araştırma ve görüştüğümüz emekliler buradan eskisi kadar memnun değiller.
Emekliler, hem belli bir yaş grubunun bir araya topladığı için, hem de belediye hizmeti olarak diğer benzer yerele oranla çok daha ucuz fiyatlarda yararlandıkları için Belediye Emekliler Dinlenme ve Çayevini tercih ettiklerini belirterek; “Biz boş vakitlerimizde burada oturuyoruz, arkadaşlarımızla sohbetler ediyoruz, çayımızı kahvemizi içiyoruz. Dışarıdaki kafelere nazaran burada çaya kahveye çok cüzi miktarlar ödüyoruz. Emekliler için açılmış bir yer aslında çaya kahveye para alınmaması gerekiyor ama çok sembolik bir miktar olduğu için üstüne düşmüyoruz” sözleri ile memnun oldukları kısmı dile getiriyorlar.
Belediye Emekliler Dinlenme ve Çayevinin genellikle erkek emekliler tarafından yoğunlukla kullanıldığına dikkat çeken emekliler, zaman zaman bayanların da geldiğini söylüyorlar. Dinlenme ve Çayevi konusunda ne düşünüyoruz sorusu sorulduğunda ise duraksamadan; “Burası 3 yıldır açık aslında ilk zamanlar çok iyiydi ama son zamanlarda hizmet konusunda eksikleri var. 3 tane yetkili var ama bakım yok. Eski müdürümüz paspasından tut temizliğine kadar yapardı ama şimdi her yer bakımsız.
Eski belediye başkanımız arada gelir, insan içine karışır, halimizi hatırımızı sorardı ama yeni belediye başkanının daha yüzünü gören yok. Seçim zamanı herkes meydanlarda ama seçimden sonra denk gelirse gazetelerde görüyoruz yüzünü.”.
Emeklilerin şikayet ettikleri bir başka konu da Aksaray’da sayıları gitgide artan yabancı mülteciler. Mültecilerin gelmesi ile pek çok dengenin sadece şehrin değil, kendilerinin aleyhine bile değiştiğine vurgu yapan emekliler bu konuda da şunları söylüyorlar: “Memlekette yabancı çok, bizim elimizde yarım ekmek vardı, çeyreğini onlara verdiler. Bazen dolmuşa biniyorum hep yabancılar var, kendimi başka bir ülkede sanıyorum. Mültecilerin çocuklarına da devlet para desteği yapıyor e bunlarda çocuk çok. Otobüste bir kadına denk geliyorsun yanında 6-7 tane çocuk. Temizlik problemleri de var. Bizim insanımız da sıkıntılı. Kendi adamı dururken daha ucuza çalıştırmak için Afganlıları tutuyorlar. Aralarında muhakkak düzgün insanlarda vardır ama çoğu gençlerimizi zehirleyecek şeylerin ticaretine girmiş. Bunların denetimleri yapılmalı.” Haber\Foto: Aslıhan DEMİRER
Yorum Yazın