© Aksaray Meydan 2020

3 yaşındaki çocuk yanlış tedavi kurbanı

AÜEA da yaşanan olayda bir doktorun 3 yaşındaki bir çocuğa uyguladığı yanlış tedavi küçük çocuğu ameliyatlık ederken, hatasını kabul eden doktor aileye destek olmaktan kaçındı.

(AÜEA) Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde meydana gelen olayda, Doktor B.K.  yaptığı yanlış bir uygulama ile basit bir tedavi ile iyi olabilecek 3 yaşındaki bir çocuğun ameliyata mecbur hale gelmesine neden oldu.

Evde eline tabak düşmesi sonucu parmağında derin bir kesik meydana gelen 3 yaşındaki H.M yi ailesi AÜEA Hastanesi Acil Servisi'ne götürdü. Ailenin iddiasına göre, burada görevli olan Doktor B.K. parmağı kesilen çocuğa yanlış tedavi uyguladı ve parmağı yanlış dikti.

Yanlış tedavi sonucu parmağında rahatsızlık meydana gelen çocuğu tekrar muayeneye götüren aile, çocuğun parmağının yanlış tedavi neticesinde ciddi hasar gördüğünü, bu nedenle de Ankara ya da Konya gibi tam teşekküllü büyük bir hastahanede ameliyat edilmesi gerektiğinin belirtilmesi üzerine çocuğa yanlış tedavi uygulayan doktora gitti. Yine ailenin iddiasına göre çocuğa yanlış tedavi uyguladığını sözlü beyanında kabullenen doktor ailenin bu konuda destek istemesi üzerine; “Benim yapabileceğim bir şey yok. Ben hangi hastanın tedavi masrafını karşılayayım” yanıtı vererek aileyi başından savdı.

Çocuklarının ameliyat masrafını karşılayacak maddi güçleri olmadığını belirten aile bu konuda yetkililerden yardım talep etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER