© Aksaray Meydan 2020

Seçimler Araçtır Amacımız Tüm İnsanlığa Hizmettir

HÜDA PAR İl başkanı Özgür Kalkan yaptığı açıklamada siyasi çalışmalarda ki gerçek amaçlarının yalnızca hizmet olduğunu ve tüm siyasi kesimlerin siyasete bu açıdan bakmaları böyle düşünmeleri halkın yararına olacaktır dedi.

Seçimlerin yaklaşmasıyla siyaset arenasında kullanılan olumsuz üslup ve tavırlara dikkat çeken Kalkan sözlerini şu şekilde sürdürdü;

Kamplaşma, kutuplaşma ve gerginliği tırmandıran söylemlerden uzak kalmak öncelikle halkımızın yararına olacaktır. Seçim sathına girdiğimiz günden bu yana bir takım çevrelerin ısrarla gerginliği arttıracak söylemlerle toplumu kutuplaşmaya, kamplaşmaya sevk ettikleri görülmüştür. Bu olumsuz söylemler sonucunda birçok yerde seçim stantları talan edilmiş, seçim çalışması yapan kimi çevreler saldırıya uğramıştır. Bu durum bizi son derece üzmektir.

Siyasi partiler olarak seçimler kendimizi insanlara arz etmemiz için bir imkândır. Her siyasi görüş kendi imkânları nispetinde yasal olan propaganda hakkını kullanacaktır. Buna karşı çıkan engel olan kişiler kötü niyetli zorbalardır, bunlara fırsat verilmemelidir.

Siyasi partiler olarak önümüze gelen seçim imkânını en güzel bir şekilde değerlendirmeli ve bu fırsatı halkımızın uyanışına vesile olacak, halkımızın ufkunu açacak söylemler geliştirmeli, seçim sathında halkımıza bir katkı sunmanın gayretinde olmalıyız.

HÜDA PAR seçimlerde kullanılacak dil ve üslubun toplum üzerindeki etkisini ve önemini dikkate alarak bu meseleye seçim beyannamesinde şu ifadelerle yer vermiştir;  “Aykırılık, toplumda kutuplaşma ve kamplaşma ile neticelenmektedir. Bu sonuç, zenginliğimiz olan farklılıklarımızı çatışma zeminine taşıyarak bölgemizi kaosla teslim almaya çalışan küresel emperyalist güçlerin ve işbirlikçilerinin ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramamaktadır. Meselelere yaklaşım biçimlerimiz ne kadar farklı olursa olsun tercih edeceğimiz üslup, siyasi nezakete ve insan onuruna uygun olmak zorundadır. “Üslubu beyan, aynıyla insan” sözü de bu hakikate işaret etmektedir.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER