© Aksaray Meydan 2020

Ülkemizin birliği ve dirliği birinci önceliğimiz

Aksaray Milliyetçi Hareket Partisi’nde yaklaşan il kongresi öncesi basın mensupları ile genel bir değerlendirme toplantısı yaptı. Mevcut İl Başkanı Av. Mustafa Çölkesen’in aday olmayacağını bir kez daha ifade ettiği toplantıda, Belediye Meclis üyesi görevinden istifa eden Burhan Karataş, il başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Aksaray Milliyetçi Hareket Patisi İl Başkanlığında yapılan değerlendirme toplantısına MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, İl Başkanı Mustafa Çölkesen, İl Başkanı adayı Burhan Karataş, parti yöneticileri, il Genel Meclis üyeleri ve çok sayıda parti üyesi katılım sağladı.

Değerlendirme toplantısı kapsamında konuşma yapan Milletvekili Kaşlı, “ Ülkemizin ve bayrağımızın birliği, dirliği birinci önceliğimiz. Partimizin birliği, dirliği, bütünlüğü, ikinci önceliğimiz. Üçüncü planda siyasi işler bizim partimizde yer alıyor. Türkiye’nin önü açık” sözlerine yer verdi.

14. Olağan İl Kongresi hakkında konuşarak sözlerine başlayan Milletvekili Ramazan Kaşlı, Bildiğiniz gibi, Pazar günü il kongremiz yapılacak. Milliyetçi Hareket Partisi özellikle Başbuğumuzun rahmetli olmasından sonra her üç yılda bir 97’den başlayarak parti disiplini içerisinde kurultaylarını kongrelerini yapmış, 922 ilçemizi 10 günde kongre yapacak kabiliyete erişmiş, 54 yıllık ulu çınardır. Biz de Genel Merkezimizin takvimi ve talimatları doğrultusunda 8 ilçe kongremizi birlikte yaptık. 3 ilçe başkanımız değişti. İlçe kongrelerimizin sonunda, il kongrelerimizin önünde sizlerle bir değerlendirme toplantısı yapmayı planladık. Ben öncelikle hem, 2003’ten beri merkez ilçe başkanlığı yönetiminde olan Mustafa Çölkesen kardeşimi, hem yol arkadaşımız olan Burhan Karataş’ı görev değişimi için tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Kaşlı konuşmasının devamında yaklaşan yerel seçimlere değinerek, “Yeni yönetimle birlikte, 6 buçuk ay sonra yapılacak olan yerel seçimlerde, genel başkanımızın 24 Temmuz’da başlattığı kampanyaya Aksaray teşkilatı olarak biz anında hazırız. Sandık sorumlularımız, okul sorumlularımız. 7 Ekim’de Ak Parti Olağan Kongresi sonrası, ittifakların ve seçimin nasıl olacağı şekillenecek. Genel merkezimizin bize verdiği talimatlar doğrultusunda yerel seçim çalışmalarımızı 2019 yılında yaptığımız şekilde, büyük ihtimal büyük şehirlerde ittifak, diğer illerde ise 2019 yılındaki seçim şartlarındaki gibi biz hazırlığımızı yapıyoruz. Meclis şu anda tatilde. Yaklaşık 2 aydır sizlerin de takip ettiği gibi vatandaşlarımızla iç içeyiz. 6 yıldır olduğu gibi, daha önceden olduğu gibi her hafta sonu Aksaray’da vatandaşlarımızla birlikte olmaya çalışıyoruz. İstisnasız her Cuma ve Cumartesi günleri parti teşkilat binamızda Aksaraylı vatandaşlarımızın parti gözetmeksizin talebi neyse çözüm bulma gayretinde olduk. Vatandaşın Milliyetçi Hareket Partisine vermiş olduğu yüzde 10’luk oy ile vatandaşlarımız ve bürokratlar arasında elçilik yapıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisinde, vatandaşlarımızdan aldığımız talepleri grup başkan vekillerimiz aracılığıyla iletiyoruz” sözlerini kullandı.

Konuşmasına vatandaş ile iç içe olunduğunu vurgulayarak sürdüren Milletvekili Kaşlı, “Ekonomik durumdan da, bizler de sizler gibi vatandaşın içinde olup yaşadığı gibi yaşayarak bu sorunları birlikte yaşıyoruz. Ancak çözümü noktasında inşallah önümüzün, Türkiye’nin aydınlık olduğuna inanıyorum ben. Genel başkanımızın bize söylediği, “yerelde iktidar ülkede istikrar” sloganı önümüzdeki seçimde devam edecek. Diğer siyasi partilerin açıklamaları ya da duruşlarını bir kenara bırakıp, bizim bu ülkeyi karşılıksız sevdiğimiz gerçeği, vatandaşta karşılık bulmuştur. Vatandaşımızın güvenini ve takdirini kazanan siyaset anlayışına da durmadan devam edeceğiz. Ekonomik durum bir yana, Aksaray’da açta, açıkta bırakılmış hiçbir vatandaşımız yok. Türkiye’nin her yerinde böyle. Yani şükrederek önümüze bakmamız lazım. Ülkemizin önü açık. Devlet Bahçeli Türkiye’de şu an izlediği politika ile tarih yazıyor. Bu tarihin, önümüzdeki yıllarda anlaşılacağını ben buradan söylemek istiyorum dedi.

MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı konuşmasının devamında; Dünyanın istikrar konusunda sayılı ülkelerinden birisi olması, bizim desteğimiz, bizim ittifakımız “önce ülkem” politikamızda bu yöndedir. Ülkemizin ve bayrağımızın birliği, dirliği birinci önceliğimiz. Partimizin birliği, dirliği, bütünlüğü, ikinci önceliğimiz. Üçüncü planda siyasi işler bizim partimizde yer alıyor. Türkiye’nin önü açık” diye konuştu.

17 Eylül Pazar günü gerçekleşecek olan kongrede aday olmayacağını bir kez daha belirten İl Başkanı Mustafa Çölkesen, “ 17 Eylül Pazar günü 14. Olağan İl Kongremiz var. İnşallah coşkuyla bu kongremizi tamamlayacağız. Geçtiğimiz haftalarda ilçe kongrelerimizi tamamladık. İl başkanı olarak, kongrede aday olmayacağımı sizlere yazılı bir açıklama ile ilettim. Beş buçuk yıldır, Nisan 2018 tarihinden bugüne kadar il başkanlığı görevi yürüttüm. Partimize, davamıza leke sürdürtmeden görevimi tamamladığıma herkes şahit olmuştur. 3 seçim geçirdik. Tarihinde ilk defa Aksaray Milliyetçi Hareket Partisi iki kez üst üste milletvekili çıkardı. 2019 yerel seçimlerinde yüzde 34 oy alarak Aksaray tarihinin en yüksek oy oranına ulaştık. 10 adet il genel meclisi üyesi çıkardık. 6 belediye, Aksaray Belediyesi de dâhil 4 belediyeyi kıl payı kaybettik. Kimseyle en ufak bir sorunum olmada, alnımın akıyla görevimi tamamladım. İnşallah yeni il başkanımız da Aksaray Belediyesi’ni kazanarak 6 olan belediye sayımızı 12 ye çıkarır” sözlerini kullandı.

Değerlendirme toplantısında konuşan İl Başkanı adayı Burhan Karataş ise; “Dört buçuk yıldır yapmış olduğum meclis üyeliği görevimden yaklaşık 2 hafta önce istifa ettim. 17 Eylül Pazar günü yapılacak olan 14. Olağan Kongremizde, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı görevine adayım. Pazar günü saat 12.00’de Aksaray Kültür Merkezinde yapılacak kongreye tüm gönüldaşlarımızı, vatandaşlarımızı ve siz değerli basın mensuplarını davet ediyorum. Yaklaşık 5 buçuk yıldır il başkanlığı görevini yapan Sayın Av. Mustafa Çölkesen başkanıma yapmış olduğu üstün başarılarından dolayı ve yönetim kuruluna ayrı ayrı teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER