© Aksaray Meydan 2020

Seçim Tablosunda Dengeler Değişiyor mu?

1 Kasım seçimlerine az bir süre kala Aksaray’da seçim tablosu bıçak sırtında. 7 Haziran’da seçimlerde uzun yılladır AKP’nin Aksaray’da elindi bulundurduğu güç erimişti.

Peki şimdi 1 Kasım’da nasıl bir tablo ile karşı karşıya kalınacak bunu Aksaraylı bunu konuşuyor. Özellikle 7 Haziran seçimleri öncesinde ve sonrasında milletvekilliğine yepyeni bir duruş ve soluk getiren  MHP Mileltvekili Turan YALDIR bu seçiminde en önemli belirleyici adayı. Partili partisiz bir çok kişinin beğenisini ve övgüsünü kazanan ve 7 Haziran seçimlerinde bunun neticesini alan YALDIR’a 1 Kasım seçimleri öncesinde de önemli ölçü de destek artışı söz konusu.

 

Önceki seçimlerde MHP’li seçmenin destekleri ile büyük bir başarı sağlayan Ak Parti bu gücünü  7 Haziran’da kaybetmişti. Şimdi Ak Parti cephesinde ise acaba 2. vekil de kaybedilebilir mi endişesi hakim. Bunca yıllardır Ak Parti’ye oy veren ama yapılmayan ve her seferinde ertelenen vaatlerinde payı büyük. Özellike çevre illerin bir çok önemli projelere imza atmasının ardından Aksaray’ın bu konudaki kızgınlığı Ak Parti için büyük endişe yaratmakta. MHP’li adaylar ve yöneticiler ise iki vekil çıkarmanın hayal olmadığını ve özellikle bu durumun son hafta daha da netleştiği görüşünde.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER