© Aksaray Meydan 2020

Reklam mı yapıyorsunuz, Çevreyimi Kirletiyorsunuz ?

Aksaray’da bir çok esnaf ürünlerinin satışını artırmak için bir çok reklam yolu ile halka ulaşıyor, bunlardan birisi ise baskılı reklamlar.

Baskılı reklamlar ile ürünlerinin satışını artırmak ve ürünlerinin fiyat ucuzluğunu halka tanıtmak isteyen Alışveriş merkezleri ile bazı esnaflar halka baskılı reklam dağıtıyor. Her geçen gün kampanyalarına bir yenisini ekleyen Alışveriş merkezleri yaptırdıkları baskılı reklamları cadde, sokaklar ve daire kapılarına dağıttırıyor. İş yeri sahipleri ne kadar reklam yaptığını sansa da işin aslı öyle değil.

 

APARTMAN VE DAİRE KAPILARINDA ATILIYOR

Dağıtılan bu reklamların bir çoğu daire ve apartman kapılarına atılıyor. Daire ve Apartman sakinlerinin izni olmadan bırakılan baskılı reklamlar hem çevreyi kirletiyor hem de çirkin bir görüntü oluşturuyor.

 

SOKAKLAR KAĞITTAN GEÇİLMİYOR

Alışveriş merkezleri ve bir çok esnafın başvurduğu bu reklamları takip etmemeleri ve dağıtıcıların araba camlarından, parklara, daire kapılarına, apartman kapılarına, sokak ve caddelere varana kadar bilinçli bilinçsiz dağıtmaları şehrin hem kirlenmesine hem de çirkin bir görüntü oluşmasına sebep oluyor.

 

APARTMAN SAKİNLERİ ŞİKAYETÇİ

Şehirde bir çok daire ve apartman kapılarına bırakılan reklamlardan ev sahipleri şikayetçi “Her gün kapımıza biri reklam bırakıyor, her gün birinin reklamını çöpe atıyoruz.” Diyen apartman sakinleri bu durumdan çok rahatsız.

 

BU KONUDA HALK NE YAPMALI

Sürekli kapılarının önüne bırakılan ve her gün alınıp çöpe atmaktan sıkılan vatandaş buna bir çözüm arıyor,  “Her gün temizlemekten bıktık, bugün alıp atıyorsun yarın yine bırakmışlar bu konuda biz ne yapacağız” diyen halk konuyla ilgili ne yapmaları gerektiğini yetkililerden öğrenmek istiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER