© Aksaray Meydan 2020

Ne olacak bu suyun hali

Aksaray’da su sıkıntısı halen devam ediyor.. Vatandaşın en büyük şikayeti ise suların kokması ve içilemez halde olması.

Geçtiğimiz günlerde gazetelerde çıkan bir haber üzerine Aksaray belediyesi su hakkında bir açıklamada bulundu. Açıklamada yer verilen bilgiler arasında yer alan bir bölümde;

“Her yılın özellikle Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında karşılaşılan bu sorunun kısmen giderilebilmesi için DSİ Genel Müdürlüğü ile bu yıl bir takım önlemler ve çalışmalar yapılmış olup, bu yıl ciddi anlamda tat ve koku problemi yaşanmamıştır. Fakat son zamanlarlarda mevcut şebeke suyunda hissedilir biçimde ortaya çıkan tat ve koku probleminin nedeni,  gece ve gündüz sıcaklıkları arasındaki farkın büyük olması sebebi ile taban suyunun üstte bulunan su ile karışmasına bağlı olarak baraj gölünün her katmanına tat ve kokunun yayılmasıdır.” Denildi.

 

VATANDAŞ ÇOK RAHATSIZ

İçme sularında son zamanda koku ve tat problemi her geçen gün vatandaşı rahatsız etmekte, özellikle koku şikayetlerini İnternet sitemizden veya mevcut iletişim bilgilerimizden İnternet haber sitemize ulaştıran vatandaşlar, durumdan çok ciddi derecede rahatsız olduklarını belirtiler. İçme suyu ile banyo dahi yapamadıklarını belirten vatandaşlar yetkililerden çözüm beklediklerini belirtiler.

 

AÇIKLAMA DEĞİL, ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Konu üzerine kısa bir araştırma yapan ekibimiz dolaştığı mahalleler de birkaç vatandaşımız ile görüşmelerimizde ve tarafımıza iletilen şikayetler de rahatsızlıklarını dile getirirken “Suyumuz kokuyor, içme suyu olarak zaten güvenip içemiyoruz. Gazetelerde yetkililer açıklama yapıyor çalıştıklarını belirtiyorlar ama biz halen çözüm üretildiğini göremiyoruz. Artık bu konuda açıklama değil çözüm bekliyoruz.” Dediler. Banyoda dahi suyu kullanamadıklarını belirten vatandaşlar bu konuda çok tepkili. Bazı vatandaşlar ise “Bizim suyumuz bazen kokuyor, bazen kokmuyor. Kimi zamanda sarımsı bir renkte akıyor” dediler. Sözlerine “bizim evimizde akan suyu yetkililer kendi evlerinde kullanıyor mu?” diye ekleyen vatandaşlar, konuyla ilgili yetkililerden çözüm bekliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER