© Aksaray Meydan 2020

İşte Kurban Kesim Yerleri

Belediye kurban bayramına hazır

Aksaray Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların sorunsuz şekilde kurban kesimlerini gerçekleştirmesi için kurban kesim noktalarında, gerekli düzenleme yaparak vatandaşların hizmetine hazır hale getirdi.

 

Bayramda vatandaşların kurbanlarını daha rahat bir ortamda kesebilmeleri için gerekli önlemlerin alındığını kaydeden Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Belediye Et Entegre Tesisleri başta olmak üzere belirlenen noktalarda kesimin yapılacağını söyledi.

 

Başkan Yazgı, kesim noktalarında, vatandaşların rahatlıkla kesim yapabilmesi için kurban kesim platformları kurulacağını aynı zamanda da vatandaşlara etlerini ve atıklarını koymak üzere poşet de dağıtılacağı belirtti. Aksaray Belediyesinin bu bayramda da üzerine düşen görevi yapacağının altını çizen Başkan Yazgı, kesimlerin hijyenik şartlarda ve İslami şartlara uygun olması için titiz bir çalışma başlattıklarını da aktardı.

 

“Alo Boğam Kaçtı” Hattı Vatandaşın Hizmetinde Olacak

Kurban kesim yerlerinde ön hazırlık çalışması sürerken Belediye bünyesinde kaçan firarı boğalar için yeni bir tim kuruldu. Kurbanlıklarını elinden kaçıran Aksaraylılar için “ALO BOĞAM KAÇTI”  hattı yine vatandaşların hizmetinde olacak. Boğası kaçanlar 153 no’lu telefon hatlarından yardım isteyebilecek. Belediye Veteriner Müdürlüğü, vatandaşların kurbanlık satın alırken hayvanların pasaportuna ve kulak küpelerine dikkat etmelerini istedi. Ayrıca Belediye tarafından belirlenen noktaların dışında kurban kesimi ve satışını yasaklandığı bildirildi.

 

İşte Kurban Kesim Yerleri;

  1. Fatih Mahallesi Gümüşler Sokak (Ağaçlı Cami yanı ),
  2. Büyük Böcek Mahallesi Tatar Sokak (Cumartesi Pazarı),                                                             
  3. Yeni Mahalle Belediye Entegre Et Tesisleri (Mezbahane),
  4. Kurtuluş Mahallesi (Çarşamba Pazarı),
  5. Sebil Mahallesi Saatçioğlu Cami karşısı (Pazartesi Pazarı),
  6. Şifahane Mahallesi Fatma Mithat Gürsoy İlköğretim Okulu yanı (Cuma Pazarı),
  7. Taşpazar Mahallesi (Perşembe Pazarı),
  8. Yunus Emre Mahallesi Terazi Alışveriş Merkezi Yanı,
  9. Cumhuriyet Mahallesi Eras Camii ve Hasandağı İlköğretim Okulu arasındaki meydan.
  10. Koçaş Et Entegre Tesisleri (eski yeri) olarak 10 adet kurban kesim yerinin belirlendi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER