© Aksaray Meydan 2020

Zor günleri birlikte aşacağız

Başkanı Dinçer 101 aileye her ay umut dağıtıyor

Aksaray Belediyesi, sağlık sorunlarından dolayı glutensiz gıda tüketmek zorunda olan çölyak hastaları için glutensiz gıda paketi dağıtmaya devam ediyor. İl genelinde yaşayan bütün çölyak hastalarına belediye düzenli olarak her ay gıda yardımında bulunuyor.

Piyasada az bulunan ve yüksek fiyatlara satıldığı için çölyak hastalarının almakta güçlük çektiği glutensiz gıdalar, Aksaray Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünce periyodik aralıklarla, hijyenik ortamda hazırlanan paketleri ailelere teslim ediyor.

Glutensiz gıda yardımından çölyak rahatsızlığı yaşayan tüm aileler istifade ediyor. Hastaların adreslerine kadar götürülen gıda paketinde; glüten içermeyen makarna, un, ekmek gibi birçok temel gıda ürünü yer alıyor. Bunun yanı sıra yine benzer bir sindirim yolu rahatsızlığı olan tirozinemi hastaları için de hazırlanan gıda paketleri aynı şekilde tirozenemi hastalarına düzenli olarak ulaştırılıyor.

Kent genelinde çölyak hastası 101 aileye her ay düzenli olarak gıda desteğinde bulunan Aksaray Belediyesi, bu uygulaması ile çölyak hastalarından takdir topluyor. Yaptığı projelerle toplumun her kesim vatandaşın gönlüne dokunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer; Gluten hassasiyeti bulunan Çölyak ve Trozinemi Tip1 hastası hemşehrilerimiz için, glutensiz gıda kolilerimizi hazırlayıp teslim ediyoruz her alanda olduğu gibi sosyal yardımlaşma alanında da hizmetlerin artarak devam edeceğini ve zor günleri birbirimizden aldığımız güçle aşacağız diyerek tüm hastalara acil şifalar diledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER