© Aksaray Meydan 2020

Dağı Deler Suyu Şehre Getiririm

Aksaray’da yıllardır kangren haline gelen su sorunu artık çözülüyor. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, basın mensuplarına verdiği yemekte müjdeyi verdi. Yeni açılan su kuyuları, arıtma tesisleri ve su depoları sayesinde artık Aksaray temiz suya kavuşacak.

Aksaray Belediyesinin, Devlet Su İşleri ve Orman Bakanlığıyla birlikte yaptığı proje en sonunda Kalkınma Bakanlığı’ndan onay alınarak gerçekleştirilmek üzere hazırlandı. Başkan Yazgı, “1.5 yıllık uğraşlarımız sonunda bitti ve şehrimiz 2 yıl sonra temiz içme suyuna kavuşacak.” dedi. Orman Bakanlığına proje verilmesi aşamasında destek ve uğraşlarından dolayı Milletvekili İlknur İnceöz’e teşekkür eden Başkan Yazgı, Kalkınma Bakanlığından proje onayı alınma aşamasında büyük uğraş veren Aksaraylı Bakanlarımız Cenap Aşçı ve Ali Rıza Alaboyun’a da şükranlarını bildirdi.

 

30 YILDIR KİMSE İLGİLENMİYOR

Başkan Yazgı, Aksaray’ın su sorununun 30 yıldır olduğuna dikkat çekerken, “Kimse su sorununun üzerine düşmüyordu ama ben göreve geldiğimden bu yana su sorununu çözmek için elimden gelen tüm gayretleri gösterdim ve görev sürem bitmeden de Aksaray’ı temiz suya kavuşturacağım. Gerekirse dağı deler yine bu suyu getiririm.” dedi. Başkan Yazgı, proje tamamlanınca vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla musluklarından akan suyu içebilecek diye belirtirken, “Kuyudan alınan sular arsenik, mangan ve demirden arındırılıp, sertlik derecesi de düşürülerek içme suyu haline getirilecek.” dedi.

 

Yazgı “Açılan 6 adet su deposundan çekilecek sular, yapılan modern arıtma tesisinde ters ozmos yöntemiyle arıtılıp 8 adet su deposunda toplanan su şehre dağıtılacak.” dedi. Yazgı, su depolarının artırılmasıyla şehirde olası su kesintilerine de önlem alınmış olacağını belirtirken, “Bu su depoları şehre 1.5 gün yetecek kadar su depolama kapasitesine sahip olacak. Ayrıca yaklaşık 41 km’lik boru hatları değiştirilerek çelik boru yapılacak, böylece kaçak ve kayıp suyun da önüne geçilmiş olunacaktır.” diye konuştu. Aksaray’ın yıllardır baraj suyuna mahkum olduğunu söyleyen Başkan Yazgı, “15 yıla kadar, şebeke sularında baraj suyu oranı yüzde 55 civarında iken, bugün bu oranı yüzde 25’e kadar düşürdük” diyerek, Belediye başkanlık sürecinde su konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER