© Aksaray Meydan 2020

Burası iyice başıboş kalmış!

Enerji Bakan Yardımcısı Alaboyun, Kanal 68 te yapktığı konuşmada Aksaray ve Ak Parti Aksaray Teşkilatı ile ilgili ciddi eleştirilerde bulundu ve; ''Mevcut vekillere ayıp olmasın diye uzak durunca burası şirazeden çıkmış'' dedi.

Ak Parti Aksaray eski Milletvekili, 62. Hükümet’in Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı ve mevcut bakan yardımcısı Ali Rıza Alaboyun, Aksaray’da bir yerel TV de yaptığı konuşmada çok sert eleştiriler yaptı ve ciddi mesajlar verdi.

 

Alaboyun çıktığı canlı yayında son 1 yıl içerisinde Aksaray’da rahatsız edici bazı olayların ciddi boyutlara vardığının altını çizerek, yaşanan olayların Ak Parti’ye ciddi zararlar verdiğini söyledi. Milletvekilliği görevi bittikten sonra Aksaray Milletvekilleri’ne olan saygısından ve siyasi anlayış gereği Aksaray’ın içişlerine karışmamaya özen gösterdiğini belirten Alaboyun bazı olayların rahatsızlık boyutlarının ciddi anlamda yükseldiğini belirterek, bu  olaylarda bazı partililerin ve parti adına hareket ettiklerini söyleyenlerin isimlerinin ön sıralarda olmasının kabul edilemez olduğunun da altını çizdi.

 

Aksaray’da parti adına yaşananları ve iddia boyutunun ötesine geçen olayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da bizzat aktardığını belirten Ali Rıza Alaboyun; “burayı çok boş bırakmışız. Bundan sonra bu boşluk yaşanmayacak” diyerek Ak Parti’nin Aksaray Siyaseti’ne yine yoğun olarak dahil olacağının net mesajını verdi.

 

Çıktığı canlı yayında özellikle sağlık ve hastane konusuna değinen Alaboyun; “Çok sağlıklı bir hastane bırakmıştık. Şimdi ise çok sağlıksız bir hastane var” sözleriyle de başta hastane yöneticileri olmak üzere hastanenin ve hizmetlerin bu hale  gelmesine katkı verenleri ve seyirci kalanları da eleştirdi.

 

Partili olup olmadığı bile belli olmayan bir kişinin Aksaray’da Ak Parti aüzerinden siyaseti ve siyaset kanalıyla da ticareti dizayn etmeye kalkıştığını, paranın gücüyle siyaset üzerinde tahakküm kurmaya çalıştığını, bunu da oturduğu kalktığı yerde uluorta anlatmaktan zerre kadar çekinmediğini söyleyen Alaboyun; “Bunlar partimize zarar verecek şeyler. Bunları da sayın Cumhurbaşkanımıza ve sürekli görüştüğümüz, beraber olduğumuz Bakanım Berat beye bizzat ilettim. Çünkü, kuruluşu aşamasından itibaren içerisinde bulunduğum ve katkı verdiğim partimin en ufak şekilde zarar görmemesi benim için herşeyden önemlidir. Ve son 1 yıldır yaşananları gördükten sonra da kesin olarak bundan sonra daha fazla insiyatif alma kararı verdim. Artık herkes çok iyi bilsin ki, bundan böyle Ali Rıza Alaboyun sık sık Aksaray’da ve siyaset arenasında var” diyerek Aksaray Siyaset yeniden faal olarak döndüğünün mesajını verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER