© Aksaray Meydan 2020

Yunus Emre Dualarla anıldı

Büyük Türk mutasavvıfı Yunus Emre, Ulupınar Köyü Ziyarettepe'de bulunan türbesi başında düzenlenen törenle anıldı.

Kırşehir ve Aksaray Valiliklerince ortaklaşa düzenlenen törene Vali Şeref Ataklı, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, Aksaray Garnizon Komutanı J. Albay Levent Ölmez Kırşehir Garnizon Komutanı J. Albay Murat Bulut, Kırşehir ve Aksaray il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Vali Şeref Ataklı konuşmasında, Anadolu'nun gönüller sultanı, sevgi  ve hoşgörü abidesi Yunus Emre'yi anmak ve günümüzden 800 yıl önce vurguladığı evrensel manevi değerleri bir kez daha paylaşmak için bir araya geldiklerini belirterek, Tasavvuf yolunda çıktığı aşk yolculuğunda daima Hakk'ı aramış, bu yolculuğun nihayetinde aradığını bulmuştur. Sevgi dilinin ortak adı Yunus Emre'nin dünyasında kine, kavgaya asla yer yoktur. Bu yönüyle sevgi ve hoşgörünün en büyük mimarlarından biridir" dedi.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk ise; Anma Töreninde yaptığı konuşmada, Yunus Emre'nin dilinden konuşulursa, duyguları yaşanmış gibi hissedilirse, Yunus Emre gibi düşünüp söylenirse ve Yunus Emre gibi yaşanırsa cahilliklerin ortadan kalkacağını söyledi.

Konuşmaların ardından program, temsili Yunus Emre’nin protokol üyeleri ve vatandaşlara alıç ikram etmesi, Kırşehir Müftülüğü İlahi Grubu'ndan İlahi dinletisi ve Çilehanenin ziyaret edilmesi ile sona ererken törende ayrıca, Kırşehir Vali Necati Şentürk ve Vali Şeref Ataklı tarafından Yunus Emre Şiirlerini Güzel Okuma Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER