© Aksaray Meydan 2020

Yeni Devlet Hastanesi İçin; Büyük Rant!

Yeni yapılacak Devlet Hastanesi'nin yer seçiminde niçin bu kadar titizlikle durulduğu nihayet ortaya çıktı.

Yeni yapılacak hastanenin ESENTEPE gibi havadar bir yerden Çöplük yanına taşınmasının altında yatan en önemli neden Nevzat Palta'nın babasına ait olan toplam 42 dönümlük arazi imiş.

 

Ak Parti Aksaray Milletvekili Adayı Nevzat Palta'nın Belediye başkanlığı döneminde yeri belirlenen yeni Devlet Hastanesinin niçin Çöplük alanına ve mandıraların bulunduğu bir bölgeye kaydırıldığının sebebi nihayet ortaya çıktı.

 

Tıp fakültesi yeri olarak belirlenen ancak Tıp fakültesi hayallerinin bitmesi ile birlikte yeni hastanenin yapılması umulan ESENTEPE mevkiinde ki havadar ve büyük arazi yerine Aratol civarına Imar planı uygulanarak kaydırılan yeni Hastane yerinin aslında ciddi bir rant kapısı olduğu öğrenildi.

 

Elde edilen bilgilerde yeni Hastane yerinin yakınlarında Ak Parti milletvekili adayı Nevzat Palta'nın babasının toplam 42 bin metrekare civarında arazisi bulunduğu öğrenilirken dönemin Belediye meclis üyelerinden bazılarının da bu bölgede arazi yatırımları yaptıkları ortaya çıktı.

 

Bilgilerin ortaya dökülmesi ile birlikte yeni Hastane yerinin belirlenmesinde arazilerin değerlerinin yükselmesi amacının ne kadar öncelikli olduğu tartışmaya açılırken kimlerin bu bölgeden arazi aldıkları da ciddi bir merak konusu oldu.

 

Kaynak: Eobjektif

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER