© Aksaray Meydan 2020

Yayalar da dertli sürücüler de dertli

Aksaray genelinde yaya geçitleri konusunda önemli ilerleme yaşanırken yaya geçitlerinde yayalara yol vermeyen sürücüler yazılan cezalara rağmen yaya geçitlerini kullanmayarak şehrin her yerinde yol ortasından giden yayaların görmezden gelinmesi sürücülerin tepkilerine neden oluyor.

İçişleri bakanlığı ve Emniyet Genel müdürlüğünün başlattığı yaya güvenliğini ön plana çıkartan ve yaya geçitlerinin kullanımının arttırılmasını hedefleyen çalışmalar tüm yurtta olduğu gibi Aksaray'da da önemli oranda başarıya ulaştı. Özellikle kesilen cezaların da caydırıcılığı ile şehrin bir çok noktasında kontrolsüz yaya geçitlerinde yayaların geçiş üstünlüğü sürücüler tarafında kabullenildi.

Sürücülerin bu kurala kısa sürede alışmasına rağmen yayaların şehrin neredeyse bir çok noktasında yol ortasında olması ve bu duruma göz yumulması tepkilere neden olmaya başladı. Merkezde bulunan yaya geçitlerinin sabit şekilde denetlendiğini belirten araç sürücüleri denetimlerin sadece sürücülere yönelik olduğunu belirterek yayaların kural ihlaline bir yaptırım olmamasının kabullenilemez olduğunu belirttiler. Konu hakkında açıklamalarda bulunan araç sürücüleri; “İlimiz genelinde bir çok alanda yaya geçitleri ciddi şekilde kontrol ediliyor. Bu noktalarda durmayan sürücüler cezalandırılıyor. Ancak bu yaya geçitlerini kullanmadan yol ortasında gezen yayalara kimse ses çıkartmıyor. Trafik ışıklarının olduğu yerlerde bile yayalar rast gele yola çıkarak geçiş üstünlüğünün kendilerinde olduğunu söylüyorlar. Bu işin denetimi sadece sürücülere yapılıyor. En ufak kural ihlalinde cezaları kesilirken merkezde bile trafik polislerinin önünde yol ortasında gezen yayalara kimse ses çıkartmıyor. Trafik kuralları sadece bizler için mi geçerli. Elinde cep telefonu ile karşıdan karşıya geçmekte nazlanan çok sayıda vatandaş var. Bizlere ceza yazanların artık bunlara da ceza yazmaları gerekiyor. Efor kavşağı, Kurşunlu cami civarı gibi bir çok alan bu durumda. MOBESE kayıtlarını inceleseler ne dediğimiz daha net anlaşılır” dediler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER