© Aksaray Meydan 2020

Yaraya neşter mi vuruluyor?

Neredeyse son 10 yıldır Aksaray’da Milli Eğitim Camiası’nın, dolayısıyla da öğrenci ve velilerin en sıkıntılı sorunlarından birisi haline gelen okul öğretmenlerinin bazılarının görev yaptıkları resmi okullar yanında dersane ve etüd merkezlerinde ders vermeleri, hatta ortak olmaları sıkıntısının önü geçmek için ilk adım atıldı.

Edinilen bilgiye göre Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun talimatı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yayınlanan bir yazı ile görevli oldukları okullar dışında özel öğretim kurumlarında da derse giren öğretmenler için yasal işlem başlatılacağı belirtildi.

Görevli oldukları resmi okulların yanı sıra özel öğretim kurumlarında ve kapanana kadar etüd merkezlerinde de görev yapan öğretmenler, sınıflarındaki öğrencileri çalıştıkları dersanelere yönlendirmeleri, hatta zaman zaman da zorlamaları ile sık sık gündeme gelmişlerdi.

Özellikle iktidara yakın sendika mensubu öğretmenler sadece özel okullarda ve etüd merkezlerinde ders vermekle kalmamış, bazıları da bir araya gelerek etüd merkezleri kurmuşlar ve bunlar da sık sık velilerin şikayet konusu olmuş ancak dönemin yöneticileri bu olayın üstüne gitme konusuna sıcak bakmamışlardı.

Milli Eğitim Camiasından gelmesi dolayısı ile camiayı çok iyi tanıyan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun bu konuda net adım atması, bu olayın önüne geçmek için girişimlere başlaması tüm öğrenci velilerinin takdirini kazandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER