© Aksaray Meydan 2020

Türkiyenin En Büyük Güneş Enerji Santrali Kuruldu

Ağaçören İlçesine Türkiyenin En Büyük Güneş Enerji Santrali Kuruldu

Aksaray- Ağaçören'e Türkiye'nin en büyük güneş enerji santrali kuruldu.

Güneş ışınlarından gelen enerjiyi elektriğe çevirerek üretim sağlayan güneş santrallerinin sayısı çoğalıyor.

Son yıllarda Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için kurulan güneş bahçelerinden biride güneş ışığından en fazla faydalanan iller arasında olan Aksaray- Ağaçören 'de kuruldu. Bu çerçevede, Güneş Enerji Sistemleri Mühendislik ve Taahhüt Firması HE- Halk Enerji Kule Tipi Yoğunlaştırılmış Güneş Enerjisi Santrali`nin kurulumunu gerçekleştirerek faaliyete geçirdi.

Aksaray- Ağaçören ilçesinde Türkiye'nin en büyük güneş enerji santralinde 750 KWh güçte elektrik üretimi yapılıyor. Türkiye’de güneş enerjisinden elektrik üretimi için santraller, 27 bölgede toplam 38 şehirde kurulabiliyor. Bu şehirlerden biriside Aksaray.

 

Güneş Enerjisi Panelleri Nasıl Çalışır

 

Güneş enerjisi panelleri + ve – elektrik kutupları ve bu kutuplara bağlanan kablolarla enerjinin AC gerilime çevrilmesi ve tüketime hazır hale getirilmesi esasına dayalı bir sistemle çalışırlar. Güneş panelleri, kablo tesisatı, akü tesisatı ve DC-AC invertör sistemi gibi elemanların bir araya getirilmesi ile gürültüsüz-masrafsız-kesintisiz ve kararlı elektrik enerjisi üreten sistemler geleceğimizin enerji kaynaklarını oluşturuyor.

Elektrik enerjisi üretmek için kullanılan santraller devasa barajlar külfetli faturalar artık yerini kendi kendine enerji üretebilen hatta üretilen enerjiyi satabilen birimlerin enerji kaynakları olan güneş panellerine bırakıyor.

Oldukça temiz kararlı ve masrafsız olan güneş enerji panelleri ilerideki yıllarda tüm kurum ve kuruluşların enerji kullanım rotasını değiştirecek gibi görünüyor.

Çok da pahalı olmayan bu sistemler ileriye dönük enerji ihtiyacının karşılanmasında tercih edilebilir sistemler olarak önümüze çıkıyor. Uzun yıllar boyunca kullanılabilen kesintisiz enerjinin ve bağımsız enerji kaynaklarının yaygınlaşması bekleniyor. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER