© Aksaray Meydan 2020

TÜMSİAD girişimcilik eğitim sertifikalarını teslim etti

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Aksaray şubesi ve Kosgeb işbirliği ile Sultanhanı Kasabasında düzenlenen Girişimcilik Eğitimini başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.

Tümsiad 18 Şubat 2017 tarihli Derneğimiz ve Kosgeb işbirliği ile Sultanhanı Kasabasında düzenlenen 'Girişimcilik Eğitimi'nin sertifika töreni Aksaray Tümsiad il binasında gerçekleştirildi.

Düzenlenen törende Aksaray TÜMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı  İlker Başgan; Bu ülkenin hayal edenlerden çok hayalini gerçekleştirenlere ihtiyacı var diye söze başladı. Başgan, Cumhurbaşkanımızın başlattığı Milli İstihdam projesinde ve ülkenin 2023 hedeflerinin geçekleştirilmesi için ülkenin girişimci ruhunun desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Sanayi ve Teknoloji Müdürü Refik TEZCAN Girişimcilik için üretmek gereklidir. Bir şehrin gelişmesi için girişimciler olması gerekmektedir. Bir ülke eğer üretim yapmıyorsa gerilemeye mahkûmdur. Bundan sonra tüm STK’ların girişimcilik kursu vermeleri gerekmektedir. Şehre yenilik katmak lazım  bu konuda sivil toplum kuruluşlarının devletle işbirliğinin önemini belirtip, Sanayi ve Teknoloji müdürlüğü olarak girişimcilere her zaman destek vereceklerini dile getirdi.

Yine törende konuşan Aksaray Kosgeb müdürü Hakan KOÇAK Kosgeb Aksaray olarak Aksaray Üniversitesi dâhil 13bin kişiye Girişimcilik Belgesi verdiklerini ve 360 girişimcinin bu desteklerden faydalanıp Ülke ekonomisine katkı sağlamaya başladığını belirtti. Düzenlenen girişimci destek politikası ile bu sayının daha yukarıları çıkacağından ümit ediyorum deyip bu tür işbirliklerinin devam edeceğini belirtip sözlerine son verdi.

Program sonunda kursiyerlere Girişimcilik belgeleri teslim edilerek, kuracakları işlerde başarıları temenni edildi.                                   

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER