© Aksaray Meydan 2020

Trafik Işıkları Dilenci Çocukların Meskeni Oldu

Aksaray’ın işlek caddeleri üzerinde sinyalizasyon lambalarının önünü mesken tutan çocuk dilenciler, burada bekleyen araçların sürücülerinden para isterken, sürücüler bir an önce bunun önüne geçilmesini istiyor.

Aksaray’ın  işlek caddeleri üzerinde sinyalizasyon lambalarının önünü mesken tutan çocuk dilenciler, burada bekleyen araçların sürücülerinden para isterken, sürücüler bir an önce bunun önüne geçilmesini istiyor. Aksaray'da bulunan birçok sinyalizasyon lambalarının önünü mesken tutan çocuk dilenciler, burada bekleyen araçların önüne geçerek sürücülerinden para istiyorlar.Kimisi elinde bulunan mendili araç içindekilere zorla satmaya çalışırken, kimi de ışıkta bekleyen araç sürücülerinden ve araç içerisindeki  vatandaşlardan  para koparmaya çalışıyor.

 

Yaşları 9 ile 12 arasında değişen Suriyeli  çocukların araçların önünü keserek kendi canlarını ve trafiği tehlikeye düşürdüğünü belirten vatandaşlar, çocukların bu şekilde dilenmelerine ailelerinin nasıl müsaade ettiklerini anlayamadıklarını belirtiyorlar. Öte yandan; yalın ayak ışıkları mesken tutan çocuklar, ailelerinin maddi durumlarının bozuk olmasından dolayı mendil satıp, yada dilenerek  ailelerine yardım ettiklerini söylediler. 

 

Vatandaşlar ise son olarak yetkililerden bir çözüm bulmalarını istediler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER