© Aksaray Meydan 2020

Tehlikeli Serinleme Çabası

Sıcaklara dayanamayan çocuklar tehlikeli olmasına rağmen DSİ ye ait sulama kanalları ile süs havuzlarını tercih ederek serinlerken mevsim normallerinin üzerindeki hava sıcaklığından bunalan kimi vatandaşlar ise park ve bahçe gibi alanlarda serinliyorlar

Sıcaklarından serinlemek isteyen küçük çocuklar, sulama kanallarında ölümüne serinliyor. Verimli tarım arazilerini suya kavuşturan sulama kanallarında 'Kanala girmek tehlikeli ve yasaktır' uyarısına aldırış etmeden yüzen çocuklar, yol kenarında güneşlenmeyi ihmal etmiyor.

Her yıl serinlemek için onlarca çocuğa mezar olan sulama kanalları, bu yılda en çok tercih edilen serinleme yeri olması dikkat çekti. Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürlüğü ait sulama kanallarına "Kanalla girmek tehlikeli ve yasaktır" uyarı yazısına aldırış etmeyen yaşları 7 ile 16 arasında değişen çocuklar, akıntılı kanalla girerek serinliyor. Sıcaklardan bulandığı için yüzme havuzuna gidemediğini söyleyen yaşı küçük çocuklar, Hava çok sıcak. Yüzmeyi çok iyi biliyorum, ama sulama kanalı yine de tehlikeli. Çok sıcak olduğu için ölümü göze alarak serinlemek için kanala giriyoruz. Daha önce bu kanalda birkaç arkadaşım boğulama tehlikesi geçirdi. Buna rağmen sıcaklara dayanamayıp suya giriyoruz. Akıntıya karşı köprü üzerinde takla atarak kendilerini sulama kanallına atan çocuklar, beli bir mesafeden sonra kendilerini kanal kenarına taktıkları iplere tutunarak karaya çıkıyorlar.

 

Haber: Portal Gazetesi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER