© Aksaray Meydan 2020

Son yılların en soğuk dönemi!

Son yılların en soğuk günlerini yaşadığımız bu günlerde yaşam şartları zorlaşırken, eksi 21 dereceyi bulan soğuk hava nedeniyle Mamasın Barajı buz tutu.

Aşırı soğuklar hayatı olumsuz yönde etkilerken, bölgedeki göller ve Barajda soğuklardan nasibini aldı. Merkeze bağlı Gökçe Köyünün hemen yanında bulunan Mamasın Barajı buz tuttu. Tarım arazilerinin sulanması ve kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan Barajın donmasıyla oluşan tehlikeye karşı özellikle çocuklar olabilecek tehlikeye karşı uyarılıyor. Barajın bulunduğu bölgenin şehir merkezine göre daha soğuk olmasından dolayı buz tuttuğunu öne süren yöre sakinleri, “Baraj yer yer 20 santimetre kalınlığında buzla kaplı olduğu için şu an tehlike oluşturmuyor.

 

Çocuklar buraya gelerek bazen üzerinde geziyorlar. Ancak toplu şekilde bir yerde durmak tehlikeli olabilir. Buzun kırılmasıyla boğulma tehlikesiyle karşı karşı kalabilirler” ikazında bulundu. Beşiktaş taraftarı bir gurup genç ise, buz tutan barajın üzerine BJK yazarak karşısında fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER