© Aksaray Meydan 2020

Son Cuma Namazı Kılındı

11 Ayın sultanı Ramazan ayının son cuma namazında camiler dolup taştı

Tarihi Ulu Cami başta olmak üzere camilere cuma namazı kılmak için akın eden vatandaşlar camilere sığmadı. Güneşli havada ağaçlarının gölgesinde namaz kılan vatandaşlar bir Ramazan ayını daha idrak etmenin sevinç ve hüznünü bir arada yaşadı.

Cuma namazı hutbesinde “Kadir Gecesi” teması işlendi. Ulu Cami İmamı, önümüzdeki Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan gecenin Kadir Gecesi olduğunu hatırlatarak, “Günler ayları, aylar yılları kovalıyor ve Rabbimizin bir emaneti olan hayat nimeti hızla tükeniyor. Bundan kısa bir süre önce rahmet ayı Ramazan'a ulaşmanın sevinç, huzur ve mutluluğunu hep birlikte yaşadık.

Ancak yine veda vakti yaklaştı. Bir ay bereketi ve mağfiretiyle evlerimize ve gönüllerimize konuk olan Ramazan bize veda ediyor. Belki de bir daha vuslatı olmayacak bu ayrılığın hüznü yüreklerimizi kapladı. Ayrılmadan önce, kıymetini bilenlere Kadir gecesini takdim ediyor kutlu Ramazan. Kadir Gecesi, umre bedel bir gecedir. Çünkü bu gece, Kur’an gecesidir. Kerim kitabımız, Hazreti Peygamberimize Ramazan'ın kalbi olan bu gecede inmeye başlamıştır.

O Kur’an ki, cahiliyenin zilletine gömülmüş zihinlere Rabbini bildirmeye gelmiştir. Varoluş amacından kopmuş, nereden gelip nereye gittiğini unutmuş insanlığa unuttuklarını hatırlatmak için gelmiştir. İşte Kadir Gecesi vesilesiyle Rabbimiz, ancak Kur’an’ın kadrini bildiğimiz oranda kadir gecelerini ihya etmiş olacağımızı bize her yıl tekrar tekrar hatırlatıyor” dedi. (Kaynak: Portal Gazetesi)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER