© Aksaray Meydan 2020

Şehidin ismi okulda yaşatılacak

Kurtuluş Mahallesi'nde bulunan Kurtuluş Ortaokulu’nun adı Şehit Orhan Koçak Ortaokulu olarak değiştirildi.

Şehit Orhan Koçak 2006 yılında Hakkari Şemdinli Derecik mevkiinde PKK terör örgütü unsurlarının açtığı ateş sonucu şehit düşmüş şehidimize 14 yıl sonra ismi Kurtuluş Mahallesi’nde bulunan Kurtuluş Ortaokulu’na ismi verilerek sonsuza kadar yaşatıldı.

Şehit Orhan Koçak'ın Babası Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Koçak Aksaraylı şehitlerin isimlerinin çeşitli kurumlara ve okullara verilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaat ederek, bu vatan için kanını dökmüş, canını vermiş şehitlerimizin ismi yaşasın diye tüm şehit ailelerinin adına  girişimde bulundu. Yapılan görüşmeler sonucunda 2006 yılında şehit olan Oğlunun isminin Kurtuluş Mahallesi'nde bulunan Kurtuluş Ortaokulu'na verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Baba Koçak “Bu konuda hassas olan ve bizleri anlayan başta Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, bu konuda şehit ailelerini kırmayarak desteklerini esirgemeyen Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal'a teşekkür ediyorum. 14 yıl sonra da olsa oğlumun ismini görmek beni çok duygusallaştırdı. Aksaray Şehitler Diyarı olarak da bilinir. Bugün hangi caddeye baksak, hangi mahalledeki isme baksak 1 şehidimiz vardır. Ülkemiz bu topraklar için canını hiçe sayarak şehit olan birçok  yiğitle doludur. Onun için Aksaray bu yönüyle de kutsal ve güzel bir ildir” diye konuştu.

Şehit Aileleri Dernek Başkanı Koçak “Önümüzdeki süreçlerde de daha birçok şehidimizin isimlerini farklı noktalarda yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda yaşatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER