© Aksaray Meydan 2020

Sahte Altın Satan Şahıslar Yakalandı

Bir İhbar üzerine teknik takibe alınan bir şahıs emniyet görevlileri tarafından yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 2 şahsın tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildiği bildirildi. Asayiş Şube Müdürlüğü yazılı basın açıklaması;

"12.08.2015 günü saat: 14.35 sıralarında İlimiz Orta çarşıda faaliyet gösteren kuyumcularda sahte altın bileklik satışı olayının meydana geldiği bilgisi alınması üzerine, kapalı çarşıda görevli Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesilik – Dolandırıcılık Büro Amirliğine bağlı Güven Timleri ve Ekipleri, verilen eşkal üzerine  geniş çaplı araştırma başlatmış, şahıs kısa sürede tespit edilerek takibe alınmış ve  İNG Bank kavşağında bir otomobilin yanına geldiği ve ikinci bir şahsın da aynı otomobile geldiği görülmüş, şahıslar konuşarak otomobile bindikleri esnada ekiplerimizce yakalanmış, yapılan  aramada (1) adet sahte Trabzon hasırı bileklik elde edilerek gözaltına alınan şahıslar Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilmiştir.

Şahısların, binerek kaçmaya çalıştıkları otoda yapılan aramada çok sayıda sahte Trabzon hasırı bileklik, gerdanlık ve başkalarına ait kimlik fotokopileri, sahte Nüfus cüzdanı ve Sürücü Belgesi ile banka kartları elde edilmiş, ayrıca çevre illerde de sahte altın sattıkları tespit edilmiştir.

Şahısların yapılan kimlik tespitinde Y.Y ve K.Y isimli şahıslar olduğu Y.Y’ nin ise çeşitli suçlardan ARANDIĞI ve cezaevi FİRARİSİ olduğu tespit edilmiştir. Y.Y. ve K.Y.  Emniyet Müdürlüğünde yapılan işlemlerinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş çıkarıldıkları mahkemece TUTUKLANARAK Ceza İnfaz Kurumuna  teslim edilmişlerdir."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER