© Aksaray Meydan 2020

Rus krizi tüketiciye yaradı!

Ülke genelinde olduğu gibi Aksaray’da da sebze ve meyve fiyatlarında önemli miktarda düşüş yaşandığını kaydeden semt pazarı esnafı, Rusyanın iade ettiği ürünlerin iç piyasada ucuz fiyattan tüketilebileceğini söyledi

Suriye sınırında Türkiye hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesiyle yaşanan krizin ardından, Türkiye´den bu ülkeye yapılan sebze, meyve ihracatının durması tüketiciye yaradı. Haftanın her günü kentin muhtelif yerlerine kurulan semt pazarında sebze ve meyvelerde Rusya ile yaşanan krizin ardından fiyatlarda düşüş yaşanıyor. İhracat fazlası sebze ve meyvenin depolarda çürümesinin hal esnafı açısından sorun oluşturacağını kaydeden Pazar esnaflarından Murat Tosun, "Fiyatları düşen ürünlerden tüketicinin daha fazla almasıyla hem biz esnafların, hem vatandaşın yüzü gülecek" dedi.

 

En düşük fiyatlardan satış yapıldığını aktaran bir başka Pazar esnafı Ahmet Altınsoy, "Rusya krizi sonrası sebze ve meyve fiyatlarında da ortalama 75 lira gibi bir düşüş yaşandı. Fiyatların düşmesiyle iç piyasada canlılık yaşandı. Ülkemizin sebze meyvesi çok kaliteli, ihracata da en kaliteli ürünler gidiyor. Bizler sebze meyvede birer kilo fazla satsak, yemeklere birer domates, salataya birer marul fazla girse dışa bağımlılığımız biter. Rusya´ya ihracat olmadığı için fiyatlar çok düştü” diye konuştu. Esnaflar son olarak, krizin kendilerini etkilemediğini, halkın alışverişlerini daha kaliteli yaptıklarını ve bir kilogram alacaklarına iki kilogram aldıklarını kaydetti.

 

RUSYA AYAĞINI DENK ALSIN!

Pazara alış verişe gelen vatandaşlar ise, fiyatların düşmesinden tüketicilerin memnun olduğunu belirterek, “Fiyat yüksek olduğunda 2 kilo alıyorduk fiyatlar düştü şimdi 10 kilo alırız bir sorun yaşamayız. Mandalina 2 liraydı, 1 liraya kadar düşmüş. Biber yazın satılmayan fiyata düştü memnunuz tüketici olarak. Bence Rusya ayağını denk alsın” ifadesini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER