© Aksaray Meydan 2020

Roma dönemine ait tarihi eserler ele geçirildi

Aksaray'da bir eve operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, Roma dönemine ait 429 adet sikke, 1 adet at üzerinde kartal heykeli ve 4 adet değişik ebatlarda tarihi taş ele geçirildi.

Operasyon, Yavuz Sultan Selim Mahallesinde bir eve gerçekleştirildi.

Edinilen bilgiye göre, bir şahsın tarihi eser kaçakçılığı yaptığı bilgisine ulaşan Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde kimliğini belirlediği Ö.Ö.(56) isimli şüpheliyi teknik ve fiziksel takibi aldı. Yapılan takip sonucu yeterli delil ve bulgulara ulaşan jandarma ekipleri, Yavuz Sultan Selim Mahallesinde bir eve operasyon düzenledi.

Evde yapılan aramada, Roma dönemine ait 429 adet sikke, 1 adet at üzerinde kartal heykeli ve 4 adet değişik ebatlarda tarihi taş ele geçirildi. Yapılan incelemelerde eserlerin Roma dönemine ait olduğu anlaşırken, gözaltına alınan Ö.Ö.(56) şüpheli, ifadeleri alınmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü. Ö.Ö.(56) isimli şahsa 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu suçundan işlem yapıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER