© Aksaray Meydan 2020

Polis Okulu Kapanacak mı?

Sağladığı ekonomik girdi nedeniyle Aksaray’ın önemli bacasız sanayilerinden birisi olan Aksaray Polis Okulu (Akademisi) nun kapanma ihtimali olduğu öğrenildi. Aksaray Polis Okulu’nun kapanma ihtimalinin nedeni ise öğretim görevlisi bulmakta yaşanan zorluklar.

Edinilen bilgiye göre Hükümet tarafından küçük şehirlerde bulunan tüm Polis Okulları kapanarak 3 büyük merkez ilde toplanacak. İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki Polis Okullarının kapanma gerekçelerinin hepsi aynı. Eğitim ve öğretim görevlisi bulmakta yaşanan zorluklar.

Aksaray Üniversitesi bünyesinde Hukuk Fakültesi ve Adalet Meslek Yüksek Okulu bulunmaması Aksaray’da Polis Okulu için Eğitim ve Öğretim Görevlisi bulmakta yaşanan zorlukların en önemli gerekçesi. Aksaray Polis Okulu’nun kapanması halinde Aksaray’ın özellikle ekonomik açıdan önemli bir darbe yiyeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Aksaray Eski Milletvekili Mahmut Öztürk’ün kişisel çabaları, Aksaraylı vatandaşların önemli katkıları ile 1994 yılında tamamlanarak hizmete açılan Polis Okulunun kapanma ihtimalinin ortaya çıkması tüm Aksaraylıları derinden üzecek.

Polis Okulunun kapanma ihtimalinin ortaya çıkması üzerine başta iktidar milletvekilleri olmak üzere tüm partilerin vekil ve yöneticilerinin kapanmanın önüne geçme yolunda yoğun çaba sarfetmeleri bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER