© Aksaray Meydan 2020

Özel Çocukların anneleri “NEFES” alıyor

Aksaray Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezinde, Aksaray Engelli Anneleri Derneği Başkanlığınca organize edilen terapi eğitimleriyle Özel Çocukların anneleri “nefes” alıyor.

Aksaray Engelli Anneleri Derneği Başkanı Gülay Öztürk’ün girişimleri sonucu, Nefes Terapi Eğitmeni ve Yaşam Koçu Birsen Terzioğlu tarafından, haftanın Çarşamba günleri, özel çocuk annelerine nefes terapi eğitimi veriliyor.

Aksaray Engelli Anneleri Derneği Başkanı Gülay Öztürk, yaptığı özel açıklamada; “Özel çocukları olan ve dezavantajlı grup olarak adlandırılan annelere yönelik terapi eğitimi düzenledik. Eğitim, Nefes Terapi Eğitmeni ve Yaşam Koçu Birsen Terzioğlu tarafından ücretsiz olarak verilmektedir. Çarşamba günleri gerçekleştirilen eğitimlerde,  özel çocuklarına bağımlı olarak yaşamlarını sürdürmekte olan annelerin bir kaç saatliğine de olsa terapi eğitimi ile rahatlamalarını, vücuttaki toksinleri atmalarını sağlıyoruz. Ücretsiz ve gönüllü olarak gerçekleştirdiğimiz eğitimlere tüm engelli annelerini davet ediyorum” dedi.       

Nefes Terapi Eğitmeni ve Yaşam Koçu Birsen Terzioğlu ise,  eğitimler, Aksaray Belediyesi Engelli Koordinasyon merkezinde engelli annelerimize yönelik olarak gerçekleştirilmektedir.

Eğitmen Birsen Terzioğlu, Nefes terapi eğitiminin insan bedenine sağladığı kazanımları ve yapılan egzersizlerin faydalarını ise şu şekilde anlattı.

Terzioğlu; “Bedenimizde biriken toksinlerin %70′inin nefes ile atıldığını,

Oksijen yetersizliğinin kanserin ve diğer anaerobik hastalıkların (oksijensiz hücrelerde oluşan hastalıklar) gelişmesine yardımcı olduğunu,

Nefes alma kapasitemizin sadece %30′unu kullanıyor olduğumuzu,

Oksijenin kandaki ph değerini dengeleyip, hafıza ve metabolizma hızını arttırdığını, tansiyonu dengelediğini ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini,

Stres’e neden olan korku, endişe, heyecan, öfke gibi durumlarda bilinçsizce tutuğumuz nefeslerin bedenimizde blokajlara yol açıp, tıkadığını,

Beynimizin tüm bedenimizdeki oksijen oranın %20′sine ihtiyacı olduğunu,

ve en önemlisi nefes alışkanlıklarının ‘NEFES’ çalışmaları ile düzenlenmekte.

Nefes, kişide fiziksel, zihinsel ve duygusal bütünlük sağlayarak, kişinin öz gerçekliğini ortaya çıkaran güçlü bir arınma, değişim ve dönüşüm tekniğidir.

Nasıl nefes alıyorsak öyle yaşıyoruz.

Nefes alışkanlıklarımızı değiştirerek, daha enerjik ve canlı, neşeli ve huzurlu, daha farkında olarak yaşayabiliriz.

Fiziksel bir bakış açısıyla bakacak olursak nefesimiz yaşam ile olan bağımız. Yemek olmadan 30 gün dayanabiliriz, su olmadan ise 3 gün, fakat nefes almadan geçireceğimiz üç dakika içinde ölürüz. Çoğu insan, nefes alıp vermekle sağlıklı olduğunu sanır. Ancak gerçek şudur ki, derin ve tam olarak nefes almadığımız taktirde vücudumuz ihtiyacı olan oksijeni alamaz. Oksijen hücreleri besler ve pek çok insan ise hücrelerini oksijenden yana açlığa mahkum eder. Bu kadar insanın kendini sürekli yorgun hissetmesine şaşmamak gerekir. Oysa çözüm nefes alışverişimizin bilinçli olarak yeniden yönlendirilmesi kadar basit.

Ayrıca, nefes alışımızın derinliğini, ritmini ve hızını değiştirmek suretiyle kimyamızı, duygularımızı, tutumumuzu ve hatta görünüşümüzü değiştirebiliyoruz. Ve bu değişiklikler ile bakış açımız kendimizi daha olumlu bir akıl-beden durumuna geçirecek şekilde olabiliyor.

Nefes alışkanlığını yaşamlarımızı nasıl yaşadığımıza dair bir metafor olarak düşünün. Nefes alışımızı kısıtlarken, duygusal yanıtlarımızı boğup bastırırken, aynı şekilde yaşamlarımızı da kısıtlarız. Zihnimizi odaklar ve nefesimizi yönlendirirsek, kendimizi daha engin ve sağlıklı bir yaşam deneyimine açmış oluruz.

Nefesiniz denizdeki mükemmel bir dalga gibi açık bir şekilde aktığında hayatınızda aynı şekilde akmaya başlar…

Nefes Tekniği ve Etkileri

Fiziksel Düzeyde- Sınırlı nefes alma modellerini açar ve temizler:

Vücudun biriken toksinlerden arındırır.

Solunum sistemini geliştirir, güçlendirir ve zindelik kazandırır.

Hücre yenilenmesini arttırır.

Kişisel dengeyi arttırarak dayanıklılık ve bağışıklık kazandırır.

Fiziksel enerjinin artması ile sürekli canlılık ve sağlık haline geçmemizi sağlar.

Duygusal ve Zihinsel Düzeyde – Bilinçaltını temizler:

Stresi ortadan kaldırır, huzur duygusu yaratır.

Hücre belleğinde kayıtlı geçmişe ait travmaları siler.

Öfke, korku, endişe, suçluluk, pişmanlık, hüzün ve keder gibi negatif duyguları temizler.

Kişinin kendini daha iyi ifade edebilmesini ve yaratıcılığının artmasını sağlar.

Sevgi, neşe, huzur ve güven hislerini artırır.

Ruhsal Düzeyde- Bilincin daha yüksek seviyelerine bağlantı kurar:

Yüksek benliğimizle bağlantımız güçlenir.

Birlik bilincimizi geliştirip, bütünlük hissetmemizi sağlar.

Yaşamımızı daha farkında ve derin olarak yaşamamıza neden olur

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER