© Aksaray Meydan 2020

Özel çocuklar, zabıtalarla kar topu oynayıp eğlendiler

Aksaray’da etkili olan kar yağışı sonrasında devriye atan Zabıta Memurları, Aksaray Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezindeki engellilerin kar topu oyununa dahil oldu. Zabıtlarla kar topu oynayan özel çocukların yaşadığı mutluluk yürekleri ısıttı.

Yurdun büyük bölümünde soğuk ve yağışlı hava Aksaray’da etkili oldu. Kar yağışı sonrasında açık havayı fırsat bilen birçok kişi açık alanlarda ve parklarda kardan adam yaparak kar topu oynadı. Aksaray Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi bünyesinde çeşitli engel gruplarında yer alan özel çocuklar ve engelli bireyler de etkinlik arasında Selçuklu Parkta kar topu oynamaya başladı. O sırada parkta devriye atan Zabıta Memurları, çocukların kar topu oyun daveti geri çevirmedi. Özel çocuklar ve engelli bireylerle kar topu oynayan Zabıta Memurları, çocuklara eğlenceli anlar yaşattı.

Zabıtaların çocuklarla olan oyunu renkli görüntüler oluşturdu. Özel çocukların sevinci yüzlerine yansıdı. Aksaray Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı oyuncu Ünsal Kılıç’ta tekerlekli sandalyesiyle kar topu oyununa katılarak zabıtalarla kar topu oynadı.

Kar topu oyunundan büyük keyif aldığını belirten Ünsal Kılıç, “Aksaray Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezinde oturduğumuz sırada Zabıta memurları ile bizim arkadaşların kar topu oynadığını gördüm. Arkadaşlarımı yalnız bırakmamak için hemen dışarı çıkıp kar topu oyuna katıldım. Güzel bir etkinlik oldu bizim için. Çok eğlendik. Zabıta Memurlarımıza ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Kartopu oynayanlar arasında İşitme Engelli ve Milli Sporcu Can Ahmet Kılıç, işaret diliyle Zabıtalara teşekkür etti. Üniversite öğrencisi Muammed Uygur ise kar topu oyunuyla doyasıya eğlendiklerini söyledi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, kar topu oynayan çocuklara tatlı ikramında bulunarak özel çocukların sevincine ortak oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER