© Aksaray Meydan 2020

Otoparkta sorunlar bitmiyor!

Aksaray’ın en büyük sorunlarından biri olan otopark ve trafik sorununa bir türlü çözüm bulunamadı.

Özellikle yaz mevsiminde Avrupa’da yaşayan vatandaşların da izine gelmesiyle birlikte şehrin önemli bir sorunu hale gelen otopark sorununa bir türlü çözümler bulunmadığını söyleyen vatandaşlar Aksaray trafiğinden şikayetlerini bildirdiler.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı döneminde başlatılan Azmi Çevre Düzenleme ve Katlı Otopark hizmete açılmıştı. 6 bin 373 metrekare alan üzerine inşa edilen Azmi Milli Katlı Otoparkı bölgedeki araç yoğunluğunu önemli ölçüde azaltacaktı. Özellikle bölgede yaşayan çarşı esnafının rahat bir nefes alacağı söz konusuydu. Ne yazık ki otoparkların doluluk oranları yüksek olurken, otoparklarda çalışan bir kişi den ne bekleniyor.

Kapalı oto parkları sanki kendi otoparkı gibi kullanan kendini bilmez bazı vatandaşlar araçlarını orta yerlere ve araçların giriş çıkış yerlerine bırakıldığı gözlenmektedir.

Zor durumda olan vatandaşlar Trafik ekiplerini aradıklarında otoparkın özel mülk olduğunu belirterek vatandaşlara da yardımcı olmadıkları söyleyen vatandaşlar Aksaray’da biran önce trafik sorunun çözülmesini istediler.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER