© Aksaray Meydan 2020

Ömer Döngeloğlu Peygamber Efendimizi Anlattı

Sultanhanı’nda Kutlu Doğum Haftası Nedeniyle Düzenlenen Programda Konferans veren Ömer Döngeloğlu Katılımcılara Peygamber efendimizin Örnek Yaşantısını Anlattı.

Sultanhanı Bekir ağa Cami İmamı Hidayet Eskici Hocanın Sunduğu Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının Okunması İle Başladı ve Tüm Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile Devam etti. Ardından Programın Açılış Konuşmasını Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak Yaptı. Solak Konuşmasında ''Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed(sav)’in doğum yıldönümünün tüm insanlığa barış , huzur , mutluluk ve adalet getirmesi dileğiyle sözlerime başlıyorum.

 

Peygamberimiz Hz.Muhammed ( s.a.v.) insanlar içinden seçilmiş, inanlara karşı çok şefkatli ve merhametli bir Peygamberdir.

 

Bundan tam 1445 yıl önce insanlık Cahiliye devrini yaşıyordu. İnsanlar hak, adalet, dürüstlük gibi kavramları unutmuştu. Güçlü zayıfı eziyordu. Kız çocuğuna sahip olmak utanç vesilesi olduğundan diri diri toprağa gömülürdü. Yirmi üç yıllık peygamberlik süreci sonunda cahiliye devrinin karanlık günlerinden, karıncayı bile incitmekten çekinen insanlardan oluşan saadet asrının güneşinin tüm dünyayı aydınlattığını görüyoruz. Bu kadar kısa bir zaman diliminde bu kadar büyük değişimin mimarı tabiî ki alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (sav)’di. Bugün Burada Onun Kutlu Doğumunu Dünyamızı Şereflendirmesini Kutluyoruz.

 

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Efendimizin Kutlu Doğumu Münasebetiyle Programda Emeği Geçen Sultanhanı’nda Görev Yapan İmamlarımıza Teşekkür ediyorum’ dedi.

 

Ardından Sultanhanı İmam hatip Ortaokulu Öğrencileri Peygamber efendimize Sevgi Şiirini Sundular.

 

Programda Son Olarak İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngel Oğlu Konferans verdi. Döngeloğlu Selçuklu  şehri Aksaray’a Sultanhanına Gelmekten Mutlu olduğunu Belirterek Peygamber Efendimizin Örnek Hayatını Konu aldığı Konuşmasını Sundu. Döngeloğlu Günümüz Sahte Şeylerine ve Muskacılarına dikkat çektiği Konuşmasında ''Peygamber efendimiz Dahi Yüce Allah’ın Vahi ettiği Kadarıyla Gayptan Haber verdiği Halde Günümüz Sahte Şeyleri Sahte Muskacılarına neden inanıyorsunuz, Örnek Hayat o, bizleri Ahlaksız Çarpık ilişkili Dizilerle, evlilik Programları ile Bozmaya çalışıyorlar ve Maalesef Bunda da Başarılı oluyorlar. Hayatımızı Dizilerdeki Ahlaksız insanların Yaşantılarını değil Dünyaya Nur Olarak Gelen Peygamber Efendimizin Rehber Hayatını Örnek Almalıyız'' dedi.

 

Program Sonunda Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak Günün Anısı olarak Ömer Döngeloğluna Cicim Halısı Hediye etti.

 

Sultanhanı Kervansarayını Gezen Ömer Döngeloğlu Sultanhanı’ndan ayrıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER