© Aksaray Meydan 2020

Okullar artık daha da güvenli

Aksaray genelindeki ilk,orta ve liselerde eğitim gören gençlerin daha güvenli şekilde eğitim görmeleri için çalışmalarını yoğunlaştıran Narkotik ve Asayiş timleri tüm okul önlerinde ve bu okullara yakın parklarda denetimlerini sıklaştırdı.

Aksaray genelinde okullarda yaşanabilecek olumsuz olayların önüne geçmek için denetimlerini sürdüren Asayiş ekipleri ile gençlerimiz zehirlemeye yönelik girişimleri önlemeye çalışan Narkotik ekipleri il genelindeki tüm okul ve okullara yakın noktalarda bulunan parklardaki denetimlerini sıklaştırdı. İlk olarak uyuşturucu ile mücadelede başarılı bir grafik çizen Narkotik timleri daha önceden belirlenerek sıkıntı yaşanabileceği değerlendirilen okulların önlerinde ve okullara yakın parklarda onlarca kişiyi kontrol etti. Kontrollerde okul harici olan şahısların kimlik sorgulamaları yapılırken üst aramaları da gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde olumsuz bir duruma rastlanmazken okul harici olan kişiler okul çevrelerinden uzaklaştırıldı.

Narkotik ekiplerinin yaptığı çalışmalarla beraber Asayiş şubesine bağlı okul timleri de orta, lise ve dengi okulların çevresinde görev alarak güvenliği sağladılar. Ders saatlerinde okulların etrafında ve parklarda yaya olarak devriye atan okul timleri bölgede bulunan tüm şahısları kontrolden geçirdi. Eğitim alanlarında geniş güvenlik önlemleri alan okul timleri, şüpheli gördükleri şahısların üst aramasını yaparak, yine şüpheli gördüğü araçları da bir bir denetimden geçirdi. Okul önlerinde yaşanan öğrenci kavgalarının önlenmesi, okula dışarıdan gelen şahısların müdahalesinin önlenmesi ve olabilecek olayların önüne geçilmesi amacıyla tedbirler alarak okul timlerini kuran asayiş şubesi, eğitim öğretim gören öğrencilerin huzur ve güven içerisinde eğitim almalarını sağlıyor.

Dört koldan yapılan denetimleri yerinde bulan vatandaşlar ise polis ekiplerine teşekkür ederek yaptıkları açıklamalarda; “İlimizde bulunan okulların bazılarında istenmeyen görüntülere şahit oluyoruz. Bu durum bizleri tedirgin ediyor. Okul harici bir çok genç okul çevrelerinde başı boş şekilde geziyor. Belki bir sıkıntıları yok ama dışarıdan görünümleri endişe verici. Bu denetimler ile okul çevreleri daha güvenli hale geliyor. İl genelinde bir çok noktada benzer çalışmalar yapıldığını da duyduk. Çalışmalarından dolayı emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyor ve özellikle park ve bahçelerde de aynı uygulamanın devam ettirilmesini diliyoruz” dediler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER