© Aksaray Meydan 2020

Okul servisleri sıkı denetim altında

Öğrenciler gibi 3 ay dinlenen servis şoförleri okulların açılmasıyla birlikte iş başı yaparken şehir içi trafik ekipleri de okul servislerini mercek altına aldı.

Sömestr tatilini tamamlayan öğrenciler gibi servis şoförleri de 3 aylık dinlenmenin ardından işbaşı yaptı. Öğrenciler gibi kendilerinin de 3 ay dinlendiklerini belirten servis şoförleri, “Okul açılmadan önce araçlarımızın son bakımlarını ve temizliğimizi yapıp servise hazır hale getirdik.

 

Öğrenciler ders başı yaparken, biz de işbaşı yapmış olduk. İnşallah sorunsuz bir şekilde öğrencilerimizi dönem sonuna kadar getirip götüreceğiz” dediler. Öte yandan okul servislerinin mesai yapmasıyla birlikte şehir içi trafik ekipleri de bu yönde denetimlere ağırlık verdi.

 

Sabahın erken saatlerinde okul servislerini denetleyen trafik ekipleri, araçlardaki koltukların aralığı, araç yeterlilik belgesi, koltuk sayısı ve sigortası, araç muayenesi, emniyet kemeri, şoför yeterlilik belgesini kontrol ettiler. Kontrol ettikleri servislerde ufak tefek eksikliklerin dışında her hangi bir eksikliklerini bulunmadığını belirten trafik polisleri, okul servis araçlarını ‘Okul Servis Araçları Yönetmeliği’ hükümlerine göre düzenli olarak denetlediklerini kaydettiler. (Anadolu Ekspres)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER