© Aksaray Meydan 2020

Öğrenci üzerinden vurgun yapılıyor

Eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte velilerin dertleri de baş gösterdi.

Üniforma, kitap, ders materyali, servis derken veliler bellerini doğrultamıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nca ücretsiz dağıtılan kitapların yanı sıra bazı okul yöneticilerinin öğrenci velilerine zorunlu kıldığı kırtasiye ürünleri aldırdığı ileri sürüldü. Velileri zor durumda bırakan bu durumun önüne geçilmesi bekleniyor.

 

Bazı okul yöneticileri ve kırtasiyeler aralarında işbirliği yaparak öğrenci velilerini zorunlu kılıyor. Alınması mecburi olan ürünler sadece anlaşma yapılan kırtasiyede bulunuyor ve normal fiyatının 2 katı üstünde satılıyor. Mecburi tutulan kırtasiye ürünlerini almayan velilere de öğrencilerin sıkıntı yaşayacağını söyledikleri iddia ediliyor.

 

Okulları kendi aralarında paylaştıran bazı kırtasiyeler sadece alınması mecburi olan ürünleri bulunduruyor. Bu şekilde rekabet ortadan kalkmış oluyor. Rekabetin olmadığı yerde ürünüler istenilen fiyatlarda satılıyor ve okul yönetimince öğrencilere zorla aldırılıyor.

 

Velilere göre bu tür satışlar rant kapısı olmuş. Okul yetkilileri bu yolla para kazanıyor şeklinde değerlendiriliyor. Yetkililerin bu konuya el atmasını önemle rica eden veliler, kendilerini mağdur edenlere gerekli cezaların verilmesini istiyor. (Anadolu Ekspres)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER