© Aksaray Meydan 2020

NORA kavşağında trafik keşmekeşi

Atatürk Bulvarı ile Bediüzaman Caddesinin kesiştiği noktada, trafiği rahatlatması için yapılan alt geçitte fayda vermedi.

Nora Alış veriş merkezi önünde bulunan kavşakta günün belirli saatlerinde trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Gurbetçilerin de bulunduğu Temmuz Ağustos aylarında yaşanan trafik keşmekeşine, bir de hatalı park etmiş araçlar eklenince, trafik adeta kör düğüm oluyor.

Alt geçitte EDS var söylentisi hızla yayılınca, sürücüler alt geçitti kullanmak yerine, yolun üst tarafını kullanıp, trafik kurallarını da kendilerince yorumlayınca özellikle akşam saatlerinde trafik kilitleniyor.  Araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgeye yayalar için üst geçit yapılması istenilirken, Aksaray Belediyesinin bu konuda bir projesinin olup olmadığına dair açıklama yapılmıyor.

Trafik polisleri yoğun çaba göstererek trafiğin akışını sağlamaya çalışırken, cadde üzerinde hatalı park eden araçlar, yayaların rastgele yol ortasından karşıya geçmeye çalışmaları, alt geçittin, EDS olmamasına rağmen, EDS varmış gibi algılanarak sürücüler tarafından fazla rağmen edilmemesi trafiği etkiliyor.

Yayalar, karşıdan karşıya geçmek için asansörlü ve yürüyen merdivenli yaya geçidinin en azından yaya trafiğini rahatlatacağı yönünde birleşiyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER