© Aksaray Meydan 2020

Minik Ege 21 dakika boyunca azot gazına maruz kaldı

6 yaşındaki Ege Avcı'ya oksijen yerine azot gazı verilmesiyle ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, hastane görevlilerinde kusur bulunmadı.

İzmir'in Torbalı ilçesinde ailesi tarafından hastaneye götürülen Ege Avcı, gözündeki şaşılık nedeniyle ameliyat olacaktı. Başta her şey normal bir muayne süreciyle başladı. 10 Aralık 2018 tarihinde Torbalı Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınan Ege'ye, anestezi sırasında oksijen yerine azot gazı verildi. Akıl almaz olayda minik Ege'nin önce kalbi durdu, sonra da beyninde ödem oluştu.

SEREBRAL PALSİ TEŞHİSİ

Doktorların müdahalesiyle hayata döndürülen Ege, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan tetkiklerde, Ege'ye anestezi sırasında oksijen yerine azot gazı verilmesi durumu açıklıyordu. Yaklaşık 2 ay tedavi gören minik Ege'ye, serebral palsi teşhisi konuldu. Hastanede kaldığı ilk bir ay boyunca destek cihazı yardımıyla solunum yapabilen Ege'nin nefes borusuna, trakeostomi tüpü takıldı.

bornova escort

(Serebral Palsi: Vücut hareketlerini ve kas koordinasyonunu kalıcı şekilde etkileyen bir dizi nörolojik bozukluk.)

Yaklaşık 20 gün önce taburcu edilip, Torbalı'daki evine getirilen Ege için ailesi, çocuklarının odasını mini bir sağlık ünitesine dönüştürdü.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER