© Aksaray Meydan 2020

Mevsimlik İşçilerin Çilesi

Aksaray da mevsimlik işçi olarak gelen vatandaşlar zor şartlar içinde hayatlarını sürdürüyor

Aksaray da mevsimlik işçi olarak gelen vatandaşlar zor şartlar içinde hayatlarını sürdürüyor.

Aratol mahallesi girişinde konaklayan mevsimlik işçiler, kurdukları çadırlarda başta susuzluk olmak üzere birçok sıkıntı ile mücadele ettiklerini söylüyor.

 Urfa’dan Aksaray’a mevsimlik tarım işçisi olarak gelen vatandaşlar ve Suriyeli işçiler çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Memleketlerinde kısıtlı iş imkânı nedeniyle yevmiye ile çalışmak için şehir şehir dolaştıklarını söyleyen çadır kent sakinleri çocuklarını da beraberinde getirdiklerini ve insani koşullardan uzak zor şartlar altında çalıştıklarını ifade ettiler.

Yaşadıkları alanda kurulan çadırlarda susuzluk başta olmak üzere elektrik, banyo ve tuvalet ihtiyaçlarının öncelikli acil ihtiyaçları olduğunu söyleyen tarım işçileri; “Çağdışı bir ortamda susuz ve tuvaletsiz yaşam büyükleri bir derece ama çocuklarımızı hemen etkiliyor.

Çocukları durdura bilmek çok zor. Toprağın içindeler. Kaldığımız çadırlar korunaklı değil. Her şey bir yana önümüzde ramazan ayı var ve daha insancıl şartlar altında yaşamak istiyoruz.  4 Ay boyunca buralardayız, tarlalardayız, durumumuz belli diyerek yetkililerden yardım istiyoruz” şeklinde konuştular.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER