© Aksaray Meydan 2020

Memur zamları enflasyon altında kaldı

Memur Sendikası Başkanı Ahmet Mollaoğlu memur zamlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Aksaray Şubesi Başkanı Ahmet Mollaoğlu, Türk Büro Sen’in temsilcisi olarak, 2024 ve 2025 yıllarına ait memur zamlarıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Mollaoğlu, memur zamlarının hedeflenen enflasyonun altında kaldığını vurgulayarak, bu durumun adaletsiz olduğunu belirtti.

Mollaoğlu, 7. Dönem toplu sözleşme sürecinde kamu işverenin teklif ettiği zam oranlarının, Merkez Bankası’nın açıkladığı enflasyon tahminlerinin gerisinde olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, kamu hakem heyeti sürecinde enflasyonun altındaki zam tekliflerine karşı çıkan tek konfederasyon olduklarını ifade etti.

Memurların temmuz ayında aldığı ilave ek ödemenin, 2024 ve 2025 yıllarında yapılacak zamlardan mahsup edilmesine karşı çıkan Mollaoğlu, bu uygulamanın doğru olmadığını savundu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamalarına da atıfta bulunan Mollaoğlu, memur ve memur emeklilerinin enflasyonun altında bırakılmasına karşı çıkarak refah payının eklenmesi gerektiğini dile getirdi.

Mollaoğlu, memur zamlarının enflasyon farkı olarak değil, enflasyona göre değer kaybetmiş alacaklarının ödenmesi olarak görülmesi gerektiğini belirtti ve bu konuda haklı gerekçeleri olduğunu vurguladı. Türk Büro Sen, refah payı konusunu gündemde tutarak mücadelesini sürdüreceğini açıkladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER