© Aksaray Meydan 2020

Marketi Soyan Gaspçı Yakalandı

Gasp olayının aydınlatılması için İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğün bağlı ekipler koordineli bir şekilde geniş çaplı araştırmalara başlattı.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde bulunan bir markete gelen silahlı ve kar maskeli bir şahıs, market sahibi A.Ç, markette bulunan eşi ve çocuklarını silahla tehdit ederek etkisiz hale getirdikten sonra kasada bulunan bir miktar parayı alıp kayıplara karışan şahıs yakalandı.

 

Gasp olayının aydınlatılması için İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğün bağlı ekipler koordineli bir şekilde geniş çaplı araştırmalara başlattı. Şahsın markete daha önceden keşif amaçlı gelebileceği değerlendirilerek polis ekipleri; İşyerinin güvenlik kamera görüntüleri izleyerek eşkâller uygunluk gösteren bir şahsın işyerine gelerek alışveriş yaparak işyerinden ayrıldığını ve aynı şahsın 15 dakika sonra gelerek olayı gerçekleştirdiği tespit etti. Olayın şüphelisi olan C.D. yapılan başarılı çalışmaların sonucunda yakalanarak gözaltına alınarak, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.  İl Emniyet Müdürlüğüne götürülen C.D. emniyetteki sorgusun ardından mahkemeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. 

Olayın geçmişi:  Bir markette yaşanan gasp dehşetinde bir şahıs silah zoru ile market kasasında bulunan paraları aldı. Olay; Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde bulunan bir markette meydana geldi. Hafta sonu yaşanan olayda A.Ç.’ye ait markete gelen bir şahıs bir tane ekmek alarak marketten ayrıldı.

 

Şahıs 1 saat aradan sonra tekrar markete geldi. Bu sefer kar maskesi takan ve elinde silahla markete giren şahıs önce market çalışanlarını rehin aldı.  Daha sonra silahla tehdit ederek kasada bulunan paraları alarak hızla marketten uzaklaştı. Yaşanan olay sonrası büyük şok yaşayan market çalışanları, uzun süre olayın şokunu atlatamadı.  Polisle dahi konuşmakta güçlük çeken market çalışanları zorda olsa polis ekiplerine olayı anlattı. Polis ekipleri kosa sürede olay yerine gelerek markete ait güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Polis güvenlik kameralarına takılan hırsızın kimlik tespiti ve yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatmıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER