© Aksaray Meydan 2020

KORONA ile kalkan banklar; yerine tekrar getirilmedi

Vatandaşlar, Bankların yeniden getirmesini istiyor

Aksaray 15 Temmuz Meydanında bulunan Aksaray Belediyesine ait banklar, korona tedbirleri nedeni ile kaldırılmasına rağmen yeniden yerine getirilmedi.

Günlük yüzlerce emeklinin bulunduğu, binlerce insanın geçiş noktası olduğu 15 Temmuz meydanına bankların geri getirilmemesi, başta emekliler olmak üzere vatandaşların tepkisini çekiyor.

Bankların korona nedeniyle kaldırılmasına haklı bulmakla birlikte, korona tedbirlerinin ortadan kalkmasına rağmen yerine geri konulmasına tepki gösteren vatandaşlar şöyle konuştu.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer beyden, biz vatandaşların özel isteğidir.  Kurşunlu Caminin yakın olması nedeniyle 15 Temmuz Meydanında oturmaktayız, orada vatandaşlar ve emekli vatandaşlarla sohbet etmekteyiz.  Korona öncesinde bulunan banklar, korona tedbirleri nedeniyle Aksaray Belediyesi tarafından yerinden kaldırıldı. Şimdi geri getirilmedi. Emekli vatandaşlar olarak caminin yakın olması nedeniyle genelde bu meydanda bekliyoruz Banklarda olmayınca oturacak yer bulmakta güçlük çekiyoruz. Çay ocaklarının taburelerine ve banklarına oturmak zorunda kalıyoruz. Durum böyle olunca da çay ocağı sahipleri taburelerde oturan vatandaşlara çay satıyorlar. Emeklilerin bazıları ekonomik olarak ceplerinde bir çay içecek paraları yok. Aksaray Belediye Başkanı Dinçer’den bankları geri getirmesini talep etmekteyiz. Oturacak yer sorunun bu şekilde çözeriz. Caminin yakın olması biz emeklilerin 15 Temmuz meydanında toplanmasına neden olmaktadır “dediler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER