© Aksaray Meydan 2020

Kar yağdı vatandaş zor anlar yaşadı!

Aksaray’da son 10 yılın en soğuk ve karlı kışını yaşadı

Aksaray’da 36 saattir kesintisiz yağan kar sonrasında kent meydanı beyaz örtüye büründü. Aksaray Belediyesi kar yağışıyla birlikte şehir merkezinde kapanan yolları açmak için yoğun bir çalışma başlatırken mahallelerde vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Gece hava sıcaklığının -15 dereceye düştüğü zamanlarda da Aksaray Valiliği ve belediyeden vatandaşlar, zorunlu olmadıkça kimsenin trafiğe çıkmaması konusunda uyarılarda bulundular.

Aksaray son yılların en soğuk ve karlı kışını yaşarken 36 saattir yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Kar yağışının etkili olduğu Aksaray’da şehir merkezinde araçların yolda kalması ve vatandaşların yardım ederek araçların ilerlemesi konusunda yardımcı oldukları da gözlerden kaçmadı.

Şehir merkezinde kalan araç sahipleri tepkilerini söylerken şöyle dediler. ‘ Aksaray’da bulunan mahalleler üvey evlat mı? ne yazık ki sadece Aksaray Belediyesi önü ve Aksaray Valiliği önünden başka hiçbir yer temizlenmiyor. Bu yağan kardan dolayı evlerimizden mahalle bakkalına varmakta zorlanıyoruz. Mahalle yollarında araçlar kayıyor, ne yazık ki evlatlarımız veya bizler her an bir kaza olacak diye korkuyoruz. Sizlerin aracılığı ile lütfen yetkililer Aksaray’da bulunan mahalle sokaklarına bir an önce çözüm bulmalarını istiyoruz. Dediler.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER