© Aksaray Meydan 2020

Kamuoyunda 'ELİ ÇANTALI' tepkisi

Ak Parti Belediye Başkan Adayının belirlenmesi süreci uzadıkça halkta da tepkiler her geçen gün yoğunlaşıyor. Aday belirleme sürecinin uzaması nedeniyle halk arasında ELİ ÇANTALI tabir edilen bir ismin belediye başkan adayı gösterilme ihtimali konuşuldukça aynı oranda da ELİ ÇANTALI herhangi bir adaya karşı tepkiler de gitgide artıyor.

31 Mart Yerel Seçimlerine hangi isimle gireceğini bir türlü açıklamayan Ak Parti'ye karşı tepkiler yoğunlaşmaya başladı. Bugüne kadar adayı açıklanan 60 ilin içerisinde olmayan Aksaray'da aday açıklanmasın yarın (Cumartesi) ya da Salı Günkü Grup Toplantısı'nda yapılması bekleniyor.

Aksaray Belediye Başkan Adayının açıklanması geciktikçe olası aday isminin Nüfus Cüzdanında Aksaray Doğumlu yazmanın ötesinde Aksaray ile pek bir ilişkisi olmayan, Aksaray'ın sorunlarını, gereksinimlerini, insanlarının nasıl yaşadığını bilmeyen, Aksaray'da ikamet etmeyen ve halk arasında ELİ ÇANTALI tabir edilen bir ismin açıklanma olasılığı her geçen gün daha yüksek sesle konuşulmaya başlarken, aynı oranda tepkiler de her geçen gün yükseliyor.

Vatandaşlar Genel Merkez tarafından dayatma ile getirilecek bir ismin Aksaray'a hiçbir katkısı olmayacağına kesin gözüyle bakarken; “Ak Parti Aksaray'da bunu daha önce yaşadı. Aksaray Halkına da yaşattı. Ama buna rağmen geçmişten ders alınmamış görünüyor. Aslında halk tepkisini 7 Haziran Seçimlerinde en önemlisi de 24 Haziran Seçimlerinde gösterdi ama demek ki halen dikkate alınmamış. Ancak ELİ ÇANTALI aday ismi konusunda halen ısrara devam edilirse 31 Mart Seçimlerinde Aksaray Halkının nasıl bir tepki vereceğini kimse bilemez. Artık Genel Merkez de, aday belirlenmesine katkı sağlayacak isimler de bu durumu bir kez daha, üstelik te şapkalarını önlerine koyarak çok ciddi biçimde gözden geçirmeliler. Tabii Aksaray'da Belediye Başkanlığını tekrar kazanmayı istiyorlarsa” sözleriyle tepkilerini dile getiriyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER