© Aksaray Meydan 2020

Kalpte ilklere devam

Özellikle kalp konusunda birkaç yılda büyük bir sıçrama gerçekleştiren AÜEAH kasıktan girerek kalp deliği kapatarak bir ilki daha gerçekleştirdi.

Gerek yönetimin destekleri, gerek siyasilerin destekleri, en önemlisi de doktorundan hemşiresine, sağlık görevlisinden bakıcısına herkesin büyük bir özveri ile çalıştığı AÜEH (Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi) özellikle kalp konusunda yaptığı çalışmalar ve üst üste gerçekleştirdiği ilklerle çok hızlı bir ivme ile çalışıyor.

Son 2 yıl içerisinde kalp konusunda çok hızlı bir ilerleme kaydeden AÜEH Kardiyoloji Bölümü bu süre içerisinde kalp konusunda özellikle Anjiyo, Stent gibi konularda başka şehirlere gitmenin önünü yarıdan fazla keserken, branşında sürekli kendini geliştirmesi de bu birime olan güvenin her geçen gün artmasına neden oluyor.

Yeni hastaneye taşındıktan sonra kavuşulacak çok daha iyi fiziki şartların ardından bir süre sonra kalp konusunda uzmanlaştığı düşünülen çevre illerin özel ve devlet hastaneleri ile rekabete girişmesine kesin gözüyle bakılan AÜEH Kardiyoloji Bölümü mevcut koşullarda da Aksaray’daki yeni ilklere imza atmaya devam ediyor.

Son olarak bir hastanın kalbinde bulunan deliği kasıktan girerek kapatan Kardiyoloji Bölümü Doktorları bir kez daha takdir toplarken, yapılan operasyonlar sadece Aksaray Halkı tarafından değil hastane personeli tarafından da takdir topluyor. Son operasyon ile ilgili bir teşekkür maili yayınlayan Dr. Sinan İnci’de duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getiriyor: “Hastanemizde ilk kez kasıktan girilerek kalp deliği kapatma işlemi gerçekleştirdik. Büyük emekleri geçen tüm kardiyoloji uzmanlarımıza, anjio ekibine, anestezi ekibine ve vakanın başından sonuna destek veren başhekimimiz prof dr. Hakan Bingöl beye çok teşekkür ediyoruz.”.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER