© Aksaray Meydan 2020

Kadir Gecesinde, Örnek İnsan Örnek İşletmeci

İşyerini Ramazan Ayı Boyunca Aşevine Dönüştüren Emre Cafe sahibi Veyis Baysal geleneği bozmadı.

İşyerini Ramazan Ayı Boyunca Aşevine Dönüştüren Emre Cafe sahibi Veyis Baysal geleneği bozmadı.

Aksaray Devlet Hastanesinin yanında bulunan Emre Cafe işletmecisi Veyis Baysal,6 yıl önce Ramazan iftar sofrasını başlatarak ihtiyaç sahiplerine hizmet etmeyi kendisine bir borç bilirken, 6 Yıl boyuncada her Kadir gecesinde 1000 kişiye iftar veririken semazenler ile beraber ilahi guruplarının katılımı ile her yıl olduğu gibi bu yılda Kadir geçesinde gelen vatandaşlara duygulu anlar yaşattı.

Burada hazırladığı yemekleri, yoksul ihtiyaç sahibi aileler ile hastaları hastanede tedavi görmekte olan refakatçi ve hasta yakınlarına dağıtıyor. Hasta yakınları başta olmak üzere ihtiyaç sahibi 200 kişiye her gün 4 çeşit iftar yemeği veren

Emre Cafe işletmecisi Veyis Baysal; “Ramazan ayı içerisinde işyerimin mutfağını aşevine dönüştürüyorum. Bu uygulamaya 6 yıl önce, Emre Cafe’nin sponsorluğun da gerçekleştirdim. Artık aşevimiz 6 yıldır gelenek haline gelmiştir. Ömrüm oldukça, esnaflığım devam ettiği sürece bu aşevini her Ramazan’da açacağım. Hergün 200 -300 kişiye 4 çeşitten oluşan sıcak yemek ve ekmeklerini veren Baysal Kadir gecesinde 1000 kişiye iftar yemeği verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER