© Aksaray Meydan 2020

Japon pazarı yangınında Aksaray belediyesi kusurlu

CHP Milletvekili Adayı Av. Meral Bozlak Koşar Japon Pazarı yangını ile ilgili yayınladığı basın açıklaması yaptı

CHP Milletvekili Adayı Av. Meral Bozlak Koşar Japon Pazarı yangını ile  ilgili yayınladığı basın açıklamasında Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün kusurlu olduğunu açıklarken, şu konulara da değindi. Koşar;

27.6.2015 Hamidiye mahallesinde bulunan Japon pazarı AVM de çıkan yangında, AVM de aşçı olarak çalışan Sultan Yağlı adlı vatandaşımızı kaybetmiştik.

 

Aksaray Cumhuriyet savcılığının soruşturma dosyasında alınan bilirkişi raporuna göre çıkan yangında Aksaray Belediyesi kusurlu bulunmuştur.

Kusurlu olanların cezalandırılması için Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Suç duyurusu yangının hukuki boyutu, yangının bir de Siyasi Boyutu var elbette.

 

Siyasi boyutunu da Aksaray kamuoyu ile paylaşmak siyasilerin sorumluluğunda olduğunu açıklamak istedim.

 

Aksaray belediyesini 10 yıldır AKP Nevzat Palta ile, ardından 1.5 yıldır da Haluk Şahin Yazgı ile yönetiyor. Aksaray da yaşayan her birey, AKP yönetimine de belediye’yi yöneten başkanlara da sorması gerekir. Cumhurbaşkanı AKP li, Başbakan AKP li, belediye meclisi AKP li, İl genel Meclisi AKP li, milletvekilleri AKP li, Aksaray Halkı büyük oranda AKP ye oy verdi, 21. yüzyılda bir AVM de karbonmonoksit boğulmasından insan ölür mü? Siz bunca siyasi güç ile reklam yapmaktan başka ne iş yaparsınız?, Hamidiye ve Zincirli mahallelerinde acil yapılması gereken kentsel dönüşümü neden yapmazsınız? Aksaray’ın, plastik malzemeden heykel, kule dikmekten daha acil sorunları var, Birbirinizi övüp, somut hiçbir şey üretmediğiniz ışıltılı toplantıların gerisinde başka bir gerçek var. O gerçek de, bu mahallelerde çocuklarımız suça sürüklendiğidir. İdarecilik, öncelikleri iyi belirleyip kaynakları en verimli kullanma sanatıdır. Aksaray kamuoyuna saygılarımla. Dedi. (Haber Zekeriya Babacan)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER