© Aksaray Meydan 2020

“İyi işler yapalım istiyoruz”

Aksaray Valisi Ali Mantı Gazeteciler ile yaptığı toplantıda Aksaray’da güzel işler ile anılan bir isim olma gayreti ile çalıştıklarını söyledi.

Aksaray Valisi Ali Mantı beraberinde Vali Yardımcıları, İl Emniyet müdürü Murat Kolcu İl Jandarma Alay komutanı Albay Fuat Anık ve İl Özel idaresi genel sekreteri Ramazan Altundağ Aksaray’da yayın yapan basın yayın organları temsilcileriyle bir araya geldi.

İl Özel idaresinde yapılan toplantı esnasında konuşan Vali Ali Mantı; “Aksaray’da göreve başlamamın üzerinden bir yıl geçti. Bu süre zarfında şehre hayırlı hizmetler yapmak adına personellerimiz ile birlikte koordineli şekilde çalıştık. Bu süreç zarfında şehrimize ne kazandırırız bunun çabası ve gayreti içerisinde olduk. Bundan sonraki süreçte de bu görevi yürüttüğümüz sürece Aksaray’a yeni değerle kazandırma çabasında olacağız. Amacımız yaptığımız hizmetlerle anılmak ve Aksaray’a tekrar geldiğimizde bu hizmetler ile anılmak. Bu amaç ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Aksaray’ı doğru ve güzel haberler ile tanıtma çabasında olan basın yayın kuruluşlarına da etik çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Ali Mantı’nın konuşmasından sonra soru cevap şeklinde geçen toplantıda İl Özel idaresinin yaptırmış olduğu ve boş olan öğrenci yurdu soruldu. Sorulan soru üzerine söz alan İl özel idaresi genel sekreteri Ramazan Altundağ; “ Ülkemizin bir çok alanına yayılmış olan FETÖ/PDY terör örgütünün gençler üzerindeki en büyük etkisi olan öğrenci barınma sorununa çözüm bulmak adına o dönemde Aksaray valimiz ve il genel meclisindeki arkadaşlar öğrenci yurdu konusunda bir çalışma başlattı. Yapılan araştırmalar sonunda Aksaray üniversitesinde öğrenim gören yaklaşık 14 bin öğrencinin sadece 3 bininin yurtlarda barınabildiği gerçeği ile yurt yapımı için düğmeye basıldı. Ancak inşaat sürecinde yaşanan aksaklıklar ve gecikme nedeniyle KYK yurt ihtiyacını karşıladığını duyurarak bu tesisi kiralamadı. KYK ile Aksaray Valimiz öncülüğü ile yaptığımız son toplantıda bu sorunun da çözümü için önemli adımlar attık. İnşallah bu yıl sonu itibari ile KYK ile imzalayacağımız protokol ile bu yurtlarımız öğrencilerimize hizmet vermeye başlayacak. Çocuklarımız her türlü cemaatin elinden kurtararak Devlet tarafından barınma ihtiyaçlarını çözeceğiz” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER