© Aksaray Meydan 2020

Hizmet yaptı diye ceza yedi

Aksaray Belediyesi belki de Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek mahallesine hizmet götüren muhtara hizmet götürdüğü için ceza kesti. Üstelik te ceza tebligatına başka bir mahalle ismi yazan Belediyenin tebligatından muhtarın haberi olmamasına karşın belediye yetkilileri muhtarın itirazına kulaklarını kapattı.

TOKİ Konutları Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Emre Ağaçdelen mahallesinde yağışlı günlerde çamurdan geçilmez hale gelen yolun yapılması için Aksaray Belediyesi’ne başvuruda bulunur. Belediyeden bir karşılık göremeyen Muhtar Ağaçdelen yolu kendi imkânları ile yaparak kullanılır hale getirir.

Ancak mahalleliye hizmet olsun diye yalı kullanılır hale getiren muhtar bu hizmetinin karşılığın Aksaray Belediyesi tarafından kesilen ceza makbuzu ile görür. Belediye muhtara kendi başına hizmet ettiği için dava açarak 3 Bin Lira civarında bir ceza makbuzu gönderir. Gönderdiği makbuzun üzerine de Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı yerine Yunus Emre Mahallesi Muhtarı yazarak muhtarın cezadan haberdar olmamasını sağlar.

Seçildiği günden bu yana yaptığı hizmetler ile sadece mahallesinde değil Aksaray Genelinde adından söz ettiren Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Emre Ağaçdelen’in mahallesinin halkına götürdüğü hizmet nedeniyle Aksaray Belediyesi tarafından cezalandırılması Aksaray Merkez’de de tepki topladı. “Kendileri hizmet yapmıyor diye başkalarının hizmet etmesini de kaldıramadıkları için mi muhtarı cezalandırmışlar” sorusunu gündeme getiren vatandaşlar belediyenin bu davranışını kınadıklarını belirtiyorlar.

Aksaray Belediyesi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek mahalle halkına hizmet götüren muhtarı mahallesine hizmet ettiği için para cezası ile cezalandırdı.

Kış aylarında yağan yağmurlar nedeni ile kullanılamaz hale gelen yolun yapımı için kendilerine sözlü ve yazılı olarak başvuruda bulunan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Emre Ağaçdelen’in başvurularını karşılıksız bırakan Aksaray Belediyesi, başvurularının karşılıksız kalması üzerine kendi imkanları yolu kullanılır hale getiren muhtarı cezalandırdı.

Ceza Tebligat Zarfı üzerindeki adres bölümüne de Cumhuriyet Mahalle Muhtarı yerine Yunus Emre Mahalle Muhtarı yazan belediye görevlileri, tebligatın yanlış adres nedeni ile iadesinden dolayı dava açtıkları muhtarın davadan haberdar olmamasına neden oldular. Hem yanlışlığa hem de hizmet ettiği için cezalandırılmasına büyük tepki gösteren Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Emre Ağaçdelen yaşadıklarını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurarak şunları yazdı:

“Lütfen Beni Takip Edenler Beni Sevenler Okusun Bilsin Bilgilensin. Teşekkür Ederim Herkese. Merak ediyorsunuz, Muhtarımız durup dururken bu eski fotoğrafları neden paylaştı diye hemen izah edeyim;

Bu fotoğraflardaki hizmetten dolayı Aksaray belediyesi şahsıma dava açtı, para cezası uygulandı !!!

Sakinlikle okumanızı rica ederim. Lütfen...

03.12.2020 tarihinde toprak yapıda olan bu yolumuz yoğun yağış sebebiyle çamurlaşıp akmıştı. Evine binasına çamur giren sakinlerimiz çok iyi hatırlar ve paylaşımlarımı takip eden herkes de görmüştür.

O gün mahalle sakinlerimden de gelen talep üzerine ben de belediyeden sorunun çözülmesi adına sözlü ve yazılı talepte bulundum. O an için olumlu bir dönüş alamadım. Akabinde de mağduriyetin giderilmesi için kendi imkanlarımla sorunu çözmeye çalıştım. Evet, bir bakıma belediyemizin hizmetini üstlendim.  Nihayetinde ben de bu güzel şehrin bir ferdiyim ve ben de güzel şehrimizdeki kıymetli vatandaşlar tarafından kendilerine hizmet etmek için seçildim. Yaptığım hizmet hiçbir şekilde yol yapısına zarar vermedi ya da herhangi bir işleyişe engel teşkil etmedi. En iyi siz biliyorsunuz. Sonuç olarak da sorun çözüldü, mağduriyet giderildi, bir taraf yapılırken başka bir taraf yıkılmadı, mahalle sakinleri memnun, mahalle sakinleri belediyeye müteşekkir (!), muhtarlığa müteşekkir...

Ama malesef bu kadarla kalmadı...

Aksaray Belediyesi, izinsiz iş yaptığım gerekçesiyle şahsıma ‘‘DAVA’’ açtı. Tarafıma para cezası gönderildi ! Ben Evladımın Rızkından Keser o 2300 tl yi Öder Dekontuda Sizle Paylaşırım Devletime Feda Olsun Yazılan Ceza... Fakat Haksız Yere Yazılan Ceza Ergeç Önce Allah’ın Huzurunda Sonra Mahalle Sakinlerimin Huzurunda Zamanı Gelince Karar Verilecektir.

Dava tebligatı kendi mahallem bile olmayan yanlış bir adrese gönderildi -ki ben mahalle muhtarıyım muhtarlığın adının yazılması yeterdi- ! Haksızsam Haksızsın Diyin Lütfen. Bugün ödeme için verilen sürenin son günü İMİŞ ! Yani Tebiğ Tarihinden Sonra 15. Gün Ödenmeli idi. Sonra noluyor biliyor musunuz, "Emre fevri hareket ediyor" oluyor işin adı.

Kimseye karşı saygısızlık etmek istemem asla, ama bu yapılanı da kabul edemiyorum Etmiyorum açıkçası.

Daha 3 hafta önce Belediyeye çağrıldım, konuştuk, Yetkili Ağızdan dava geri çekilecek denildi. Ben de daha sakin adımlar atacağımı daha dikkatli olacağımı söyledim ve Söz Verdim. Ben daha önce bir il ya da ilçe belediyesinin sorumluluğundaki bir mahalle muhtarına, o ilin/ilçenin vatandaşına hizmet etmesi gerekçesiyle dava açtığını görmedim de duymadım da! Sanıyorum ilimiz bu konuda da ilk ve tek ! Gören Duyan Şahit Olan Yazsın Ben Haksız Olup Susuyum..

Ben 6 yaşındaki Evladımın Rızkından Kesip O Cezayı Ödeyeceğim Kimse Merak Etmesin 2300 tl 1 ay Maaş Almamış Sayarım. Şimdi siz yorumlayın değerli abilerim ablalarım kardeşlerim, buyurun...”.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER