© Aksaray Meydan 2020

Hizmet Almak İçin Gittiği Makamdan Kovuldu mu?

Eskil de Seçim sonrası hizmette ayrımcılık iddiaları

Eskil İlçesi, Fatih  Mahallesi Kaputaş Yaylası Muhtarı Süllü Çeçen, mahallelinin   sorunlarını dile getirmek için gittiği  İlçe Belediye Başkanı Niyazi Alçay'ın  kendisini makamından kovduğunu iddia  ederek  ilçe belediye başkanının yaptıklarını  sıraladı.

 

Eskil ilçesinin en büyük mahallesi olan Fatih Mahallesi Kaputaş Yaylası Muhtarı  Süllü Çeçen,  Eskil ilçe Belediye Başkanı Niyazi Alçay’ın mahallelerine  hizmet de ayrımcılık yaptığını iddia etti.

 

Eskil İlçesi Fatih Mahallesi Kaputaş Yaylası Muhtarı Süllü Çeçen, gazetemize yaptığı açıklama da; “Biz her dönem AK Partiye, her seçimde çok büyük destek olduk. Mahallemiz Eskil’in en yoğun nüfusu olan mahallelerinden  bir tanesidir. Ben iki dönemdir muhtarlık yapmaktayım, mahallemizin sorunlarını Eskil İlçe Belediye Başkanımız Niyazi Alçay'a  defalarca anlatmama rağmen mahallemiz neredeyse hizmet fukarasıdır "diyen Muhtar Çeçen,  seçim zamanı mahallemize gelerek  bir çok vaatlerde bulunan Eskil Belediye Başkanı’nın  seçimlerden sonra sandıktan çıkan oy oranına  göre ayrımcılık yaparak kendisine oy veren ve vermeyenleri ayrıştırdığını iddia etti.

 

"Başkan'ın Makamından Kovuldum"

Muhtar Süllü Çeçen,mahallesinin ve mahallesine bağlı yaylaların sorunlarına Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay'ın  çözüm bulamayacağına inandığı için İçişleri  Bakanlığı başta olmak üzere Ak Parti’li Milletvekillerine ve yetkililerine bir çok kez baş vurduğunu ama bir çözüm bulamadığını da iddia ederek; " Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlara verdiği önem ortada iken ben mahallemin ve yaylalarımın sorunlarını dile getirmek için son bir kez daha Eskil İlçe Belediye Başkanının yanına gittim. Eskil İlçe Belediye Başkanı beni dinlemediği gibi bir de beni makamından kovdu. Oysa benim tek derdim iki dönemdir muhtarlık yaptığım yaylalarımın sorunlarının çözümü için her fırsatta geciken hizmetlerin gelebilmesi için çalışmalar yapmam.”dedi.  Muhtar Çeçen, ayrıca  mahallelerinde  özürlü vatandaşın olduğunu ve zor şartlar altında tedavi gören engelli vatandaşın  tedavisi için gelen aracın yolların bozukluğundan kaynaklanan problemlerle eve ulaşmasında güçlük çektiğini iddia etti.  Çeçen, iddialarında  Eskil ilçe Belediye Başkanının  her konuda mahallelerine  zorluk çıkarttığını, kendi yandaşlarına yapılacak her işte kolaylık sağlayıp, kendisi gibi düşünmeyenlere de en ufak problemler karşısında  büyük zorluklar çıkarttığını bu problemlerin  mahalle sakinleri tarafından da bilindiğini söyledi.

(Haber: Harun Atalay) 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER