© Aksaray Meydan 2020

Hızlı tren yola çıktı 2020'de Aksaray'da!

Yıllardır yılan hikayesine dönen milletvekilleri ve belediye başkanlarının umut ışığı olan Aksaray tren yolu nihayet yapılıyor..

Antalya'yı, demiryolu ile Konya üzerinden de Ankara, Kayseri ve Aksaray’ı bağlayacak proje için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin; Hızlı trenin Aksaray’ın hangi bölgelerinden geçeceğini açıkladı

2020 yılında Antalya'dan, Aksaray ve Nevşehir'e hızlı tren seferleri başlatılacak. Çalışmalarına başlanılan "Antalya – Konya – Aksaray – Nevşehir –Kayseri "hızlı demir yolu yapımının yer alması güzergahta bulunan iller tarafından memnuniyetle karşılandı.

 

Hızlı Tren Hattında Etüt Proje Tamamlanıyor

Bir kentte ulaşım alternatifi ne kadar çok gelişirse o kentin o kadar çevresine ve dünyaya açık olacağını kaydeden Bilgin, bu nedenle Antalya'yı, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kayseri'ye, bağlayacak hızlı tren hatlarıyla ilgili etüt projelerini önümüzdeki yıl bitirmeyi planladıklarını dile getirdi. Bilgin, "642 kilometre uzunluğundaki Antalya, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kayseri hızlı tren hattını kesimler halinde projelendiriyoruz. Değerlendirme çalışmaları devam ediyor" dedi.

 

2016’da Temeli Atılacak

Antalya'yı Konya ve Kapadokya bölgesi ile Kayseri'ye, dolayısıyla Ankara'ya yüksek hızlı demiryolu ağına bağlayacak Antalya – Konya – Aksaray – Nevşehir –Kayseri Hızlı Tren Projesi'nin (Turizm Treni) de 2020 yılında tamamlanması planlanıyor.

 

Toplam 642 kilometre uzunluğa sahip (Kayseri – Nevşehir 41 kilometre, Nevşehir – Aksaray 110 kilometre, Aksaray – Konya 148 kilometre, Konya – Seydişehir 91 kilometre, Seydişehir – Manavgat 98 kilometre, Manavgat – Alanya 57 kilometre, Manavgat –Antalya 97 kilometre) projenin 2016 yılında temeli atılacak.  Tahmini yapım bedeli 11,5 milyar lira olan proje tamamlandığında her yıl ortalama 4,3 milyon yolcu ve 4,6 milyon ton yük taşınması gerçekleşecek.

 

Hızlı Tren 2020 Yılında Hizmete Girecek

Antalya'yı, Konya – Aksaray – Nevşehir –Kayseri ve dolayısıyla Ankara'ya yüksek hızlı demiryolu ağına bağlayacak projenin de 2020 yılında tamamlanacağı bildirildi.

 

Kayseri – Nevşehir 41 kilometre, Nevşehir – Aksaray 110 kilometre, Aksaray – Konya 148 kilometre, Konya – Seydişehir 91 kilometre, Seydişehir – Manavgat 98 kilometre, Manavgat – Alanya 57 kilometre, Manavgat – Antalya 97 kilometre olmak üzere Toplam 642 kilometre uzunluğa sahip projenin temeli 2016 yılında atılacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER