© Aksaray Meydan 2020

HAYIRLI OLSUN. Eğitim ve Araştırma olduk

Yıllardır türküsünü söylediğimiz Tıp Fakültesi artık hayal olmaktan çıktı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin levhası önümüzdeki günlerde asılacak. Dekan atamasının ardından önümüzdeki yıl içerisinde de Profesörler Aksaray’da görev yapmaya başlayacak.

Yıllardır türküsünü söylediğimiz Tıp Fakültesi artık hayal olmaktan çıktı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin levhası önümüzdeki günlerde asılacak. Dekan atamasının ardından önümüzdeki yıl içerisinde de Profesörler Aksaray’da görev yapmaya başlayacak.

Aksaray Müjdeyi bugün aldı. Aksaray Devlet Hastanesi levhası önümüzdeki günlerde Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirilecek. Levhanın asılması ile birlikte de Aksaray Tıp Fakültesi artık hayal olmaktan çıkacak.

Aksaray Milletvekilleri; Ak Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz ve Mustafa Serdengeçti ile Abdulkadir Karatay Başkanlığı’ndaki Aksaray Teşkilatının çabaları nihayet sonuç verirken, Aksaray Devlet Hastanesi Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu. Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin levhası 750 bin nüfusun altından olan yerlerde tek hastane olacağı için  şu an mevcut hastaneye takılacak. Yeni hastaneye geçildiğinde ise burası 600 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet verecek.

Tıp Fakültesi Dekanı atandığı andan itibaren Eğitim ve Araştırma Hastanesi resmen hizmet vermeye başlayacak. Edinilen bilgide Dekanın da belli olduğu, geçtiğimiz günlerde hastanede incelemelerde bulunduğu öğrenilirken şu ana kadar A-2 sınıfı olan Aksaray Devlet Hastanesi’de Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak A-1 sınıfına yükselmiş olacak. Önümüzdeki yıl içerisinde Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 16-17 civarında Profesör Kadrosu verilecek ve Profesörler göreve başladıktan sonra hastanede hasta bakımı yapacaklar.

Tıp Fakültesi’nin ilk ayağı olan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin açılması ile Tıp Fakültesi Hayalide gerçekleşme yolunda çok büyük bir yol katetmiş oldu. Tıp Fakültesi’ne kayıt yaptıracak öğrenciler ilk 2 ya da 3 yıl büyük olasılıkla Konya Tıp Fakültesi’nde Eğitim görecek, ilk 3 yılın ardından Aksaray Tıp Fakültesi kendi eğitimini vermeye başlayacak.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili görüştüğümüz Ak Parti Aksaray Milletvekili ve Grup Başkanvekili İlknur İnceöz Aksaray’a hayırlı olması dileğinde bulunarak; “Biz söz vermiştik. Aksaray Halkı’na karşı verdiğimiz sözü yerine getirmekten dolayı çok mutluyuz. Tıp Fakültesi’nin ilk ayağı olan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bu işin ardı çorap söküğü gibi gelecekler. Aksaray, Sağlık alanında önümüzdeki günlerde çok büyük ilerlemeler kat edecektir. Tüm vekil arkadaşlarımız ve teşkilatımızın, sağlık yöneticilerimizin bu işte emeği var. Hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER