© Aksaray Meydan 2020

Hatalı Park Trafiği Sıkıntıya Sokuyor

Hatalı araç parkı sürücüleride vatandaşıda canından bezdirdi...

Aksaray'da gurbetçilerinde yavaş yavaş ayrılması ile birlikte trafik düzene girmeye başladı derken bu seferde sürücülerin hatalı parkları diğer sürücüleri canından bezdirdi. Yerli yersiz araçlarını park eden sürücüler trafiği çıkılmaz hale getiriyor, trafiği içinden çıkılmaz bir hale sokan sürücüler diğer sürücülerin tepkisini alıyor..



TARTIŞMALAR KAVGAYA DÖNÜYOR
Kimi zaman hatalı park yapan sürücüler ile diğer sürücülerin tartışmaları kavgaya dönüyor, kimi zaman sözlü tartışma ile biten kavgaların kimi zamanda sonu hastanede bitiyor.

 

VATANDAŞ EVİNDEN ÇIKAMIYOR

Yerli yersiz park eden bilinçsiz sürücüler çoğu zamanda insanların apartman ve evlerinin kapı önlerine park edip gidiyor, Hatalı park eden sürücüler yüzünden bazen vatandaşlar evlerinden çıkamıyor veya çıkmakta güçlükler yaşıyor.

 

OLSA BİR TEHLİKE ANINDA SONUÇLAR KÖTÜ OLABİLİYOR

Özellikle ara sokaklara bilinçsizce park edilen araçlar, olası bir yangın veya acil müdehale gerektiren hastalarında durumunu zora sokuyor, Yangın anında ara sokaklarda bilinçsizce park edilen araçlardan dolayı itfaiyeler olay yerine geç ulaşabiliyor. Acil müdehale gerektiren hastaların evleri ara sokakta ise bilinçsiz park edilen araçlardan dolayı ambulans eve geç ulaşabiliyor.

 

HEMEN GELİYORUM DİYENLER DAHA FAZLA

"Hemen geliyorum, 5 dk'ya gelirim" diyerek bırakılan araçlar özellikle trafiği en çok sıkıntıya sokan araçlar, Aksaray'da en çok bu tür parklar sürücülere zor anlar yaşatıyor. Bu tür olaylar Aksaray'da en çok efor kavşağı, kurşunlu camii önü, eski sanayii cad., kurtuluş kavşağı gibi alanlarda çok görülmekte mahalle aralarında ise alışveriş merkezleri önü, fırıncılar, bakkallar vb. alanlarda "Hemen geliyorum" diyerek bırakılan araçlar çoğu zaman kazaya bile sebebiye verebiliyorlar.

 

POLİS BU KONUDA ÇOK TİTİZ

Aksaray'da hatalı park yapan sürücüleri polis uyardığı gibi gerektiğinde para cezası uygulayıp aracıda çekici ile yoldan kaldırıyor. Çoğu zaman emniyet ekiplerinin gözünden kaçsada duyarlı veya mağdur vatandaşların bildirmesi ile gerekli işlemi anında gerçekleştiriyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER